Saturday 19 March 2011

Fantastic Restaurant, Hof van Cleve, Kruishoutem

Hof Van Cleve is the best restaurant in Belgium. Yesterday we enjoyed lunch in the famous restaurant of Peter Goossens. We started with the Bollinger house Champagne served with 3 x 2 amuses. The small delicacies were surprising, super in taste, and an experience of a life time. The starter was "Skrei", a young cod with Bellota ham, known as the finest ham in the world. The main course was milk veal in different preparations: the ribs, bacon and sweetbreads. We finished with our own cheese platter selection, pre-dessert and chocolate dessert. The wine selection was excellent.

In our own opinion, this was the best restaurant experience we ever had. All dishes were excellent and a great balance of taste. In some top restaurant the taste is too strong. Here we enjoyed every small detail. The service was top and staff friendly. When leaving the restaurant we received a small box of chocolates, a book and an umbrella of the house because it was raining. For all lovers of gastronomy, this is the place we can recommend to you in Belgium.

List of important awards and TV programs of the restaurant and the chef, Peter Goossens:
- Three stars in the Michelin Guide - 2011
- 19,5 out of 20 in the Gault Millau guide - 2011
- Ranked nr. 17 in the world (S. Pellegrino Best Restaurants) - 2011
- Peter Goossens has his own cooking TV channel Njam
- Program "Mijn Restaurant" - VTM
- Program "De Beste Hobby kok van Vlaanderen" - VTM
- Program "De Keuken van de Meester" - currently running on VTM

________

Hof Van Cleve is het beste restaurant van Belgie. Gisteren hebben we genoten van de lunch in dit beroemd restaurant van Peter Goossens. We zijn aangevangen met de Bollinger huis Champagne geserveerd met 3 x 2 amuses. De kleine delicatessen waren verrassend, ongelooflijk in smaak, en een ervaring die je maar zelden in het leven meemaakt. Het voorgerecht was "Skrei", een jonge kabeljauw met Bellota ham, befaamd als de fijnste ham ter wereld. Het hoofdgerecht was melklam in verschillende bereidingen: de ribbetjes, het spek, en de zwezeriken. We hebben onze lunch afgesloten met onze eigen kaas selectie, pre-dessert en een chocolade dessert. De aangepaste wijnen waren uitstekend.

Naar onze mening is dit de beste restaurantervaring dat we ooit hebben gehad. Alle gerechten waren uitmuntend met een zeer goed evenwicht in smaken. In sommige top restaurants wordt de smaak te sterk, hier is dit gelukkig niet zo. De dienst was top en het personeel vriendelijk. Bij het verlaten van het restaurant kregen we nog een doosje chocolaatjes, een boek en een paraplu daar het aan het regenen was. Voor alle liefhebbers van gastronomie, is dit het restaurant in Belgie dat we aan iedereen kunnen aanbevelen.

Lijst van belangrijke prijzen, erkenningen en TV programma's:
- drie sterren in Michelin Gids - 2011
- 19,5 op 20 in de Gault Millau gids - 2011
- Gerangschikt op nr. 17 in de wereld (S. Pellegrino Best Restaurants) - 2011
- Peter Goossens heeft zijn eigen TV kanaal Njam
- Programma "Mijn Restaurant" - VTM
- Programma "De Beste Hobby kok van Vlaanderen" - VTM
- Programme "De Keuken van de Meester" - op dit moment op VTM.

Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Hof Van Cleve Kruishoutem
Previous Michelin restaurant article: One of the best, Hostelerie St-Nicolas, Elverdinge

Link to the Official Website: Hof Van Cleve, Kruishoutem

Return to main page

3 comments:

  1. hey, the food were so delicate.. i can eat the whole lot! :) very nice too..

    ReplyDelete
  2. Wow, that food looks spectacular. I don't think I've seen such art!

    http://thedailyapplication.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Wow! Their food presentation is really good! By just seeing it all, makes me real hungry! Presentation is quite an appetizer by the way. No doubt that it's the best restaurant in Belgium.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.