When travelling, we like to try out new top quality restaurants. We use the Michelin Guide to make our choice. What are our criteria? We prefer they have a Michelin Star, an attractive tasting menu, modern look and creativity in their food presentation. The restaurant should also have good price value on their website. Une Table au Sud met all these requirements and we made our reservations. We got a table at the window overlooking the port and the Ferris wheel.
The young Chef Ludovic Turac is from Marseille and works mostly with fish. Something there is no shortage of here in the port of this coastal city. His culinary creativity provides a delight for the eyes and super taste.
With the Champagne came a few amuses. We started with ravioli of crab and our second starter was a very special preparation of green asparagus with parmesan cheese. The third dish was just excellent, seabas with butternut and an extract of bouillabaisse. The bouillabaisse is a local fish soup specialty and it could not have been better. Une Table au Sud also served bouillabaisse as a main dish if you eat a la carte. You have to try it.
Our main course was rack of lamb with a herb crust and young vegetables. We closed our evening with a daring cheese dessert and chocolate. The whole menu was served together with wine pairing of good quality. When we are back in Marseille we will return to this restaurant.
Terwijl we reizen, trachten we nieuwe top restaurants te ontdekken. Meestal gebruiken we de Michelin Gids als leidraad. Hoe maken we hieruit onze keuze? We prefereren een restaurant met Michelin Ster, een aantrekkelijk degustatie menu, moderne uitstraling en creativiteit in de presentatie van gerechten. Het restaurant moet ook een goede prijs kwaliteit aanbieden, iets wat we nakijken op hun website. Une Table au Sud voldeed aan al deze elementen en we besloten te reserveren. We kregen een tafel aan het venster met zicht op de haven en het reuzenrad.
De jonge Chef Ludovic Turac is van Marseille en werkt veel met vis. Iets waar hier in deze kuststad geen tekort aan is. Zijn culinaire creativiteit is een streling voor het oog en de smaakpapillen.
Bij de Champagne kregen we enkele amuses. We begonnen het menu met ravioli van krab en ons tweede voorgerecht was een bijzonder klaargemaakte groene asperge met Parmezaanse kaas. Het derde gerecht was uitstekend, zeebaars met butternut en een emulsie van bouillabaisse. De bouillabaisse is een streekgerecht van Marseille, deze vissoep emulsie kon gewoon niet beter geweest zijn. Une Table au Sud serveert ook bouillabaisse als hoofdgerecht a la carte. Je moet het eens proberen.
Ons hoofdgerecht was lamskroon met een korst van kruiden en jonge groeten. We sloten de avond met een gedurfd kaasdessert en chocolade. Het volledige menu werd begeleid door aangepaste wijnen van goede kwaliteit. Als we nog eens in Marseille zijn, gaan we hier zeker terug eten.
Previous Marseille article:
Very poor service at 7 Urban Suites Hotel
Previous Michelin Star Restaurant article:
Trying out the famous Mo Grill Restaurant, Kuala Lumpur
Return to main page
Delicious!
ReplyDeleteALOHA
ComfortSpiral
=^..^=
As usual, I linger over your desserts! All the presentations were fabulous.
ReplyDeleteOooh, wat zien die gerechtjes er heerlijk uit!
ReplyDeleteThe Chef is an artist !
ReplyDeleteI like that ferris wheel
ReplyDeleteWonderful. Can't say I care for the outside of the building, one look and I wouldn't go in. Looks are deceiving. Looks good inside.
ReplyDeleteThere are some dishes here I'd love to have a taste of.
ReplyDeleteBeautiful presentations of all! Looks like you chose a great place to eat, as usual
ReplyDeletewat een belevenis is dit weer, om de vingers erbij af te likken. Lieve groetjes Dietmut
ReplyDeleteHet ziet er schitterend uit, prachtig gepresenteerd en de smaak daar twijfel ik niet aan :-)
ReplyDeletedat ziet er niet slecht uit
ReplyDelete