The Rimske Therme gets its inspiration from a 2.000 year old bathing culture from the Romans. This complex however is not that old but dates from the late 18th century. In the Roman bathing area they offer treatments and the possibility to take a bath in a 200 year old tub.
How would it feel to lay in the same bath as Princes Murat, Carolina Bonaparte, the sister of Napoleon I. We didn't try it but truly enjoyed the gigantic indoor and connected outdoor swimming on the hill of a mountain. The design of the indoor pool was cubical and provided a mysterious ambiance. The red blocks in the water are water massage elements. In the garden you find a few hot water tubs.
The Wellness and Spa center consists of three four star hotels. We stayed in the Sofijin Dvor, the castle and more classic part of the complex. The ceilings of our room were more than four meters high. There is also a new complex called Rimske Dvor and the historical bath building called Zdraviliski Dvor. The next time we would probably choose the Rimske Dvor because the room we stayed in was very warm. This is certainly not a complaint because it was extremely hot outside, around 37 degrees.
For people who enjoy swimming and hiking in a green environment, this is a good place to relax. Staff is very friendly and service minded.
De Rimske Therme haalt zijn inspiratie uit 2.000 jaar geschiedenis van Romeinse badcultuur. Dit kuuroord is echter jonger, het werd opgetrokken aan het einde van de 18de eeuw. In de historische baden biedt men behandelingen aan en de mogelijkheid te baden in 200 jaar oude badkuipen.
Hoe zou het voelen om in het zelfde bad te liggen als Prinses Murat of Carolina Bonaparte, de zuster van Napoleon I. We hebben het niet geprobeerd maar genoten enorm van het grote binnen- en buitenzwembad gelegen op de heuvelrug. Het ontwerp van de zwembaden was in kubussen wat binnen een modern mysterieus gevoel opwekte. De rode blokken in het water zijn massage elementen. In de tuin staan verschillende jacuzzi's.
Het kuuroord bestaat uit drie verschillende vier sterren hotels. Wij verbleven in het Sofijin Dvor, een klassiek kasteeltje. De plafonds van onze kamer waren meer als vier meter hoog. Het midden van het kuuroord Rimske Dvor, werd nieuw gebouwd en de historische baden staan in het Zdraviliski Dvor. De volgende keer kiezen we waarschijnlijk voor het moderne gedeelte daar het in onze kamer wel heel warm was. Dit is zeker geen klacht omdat het buiten ongeveer 37 graden was.
Voor mensen die van zwemmen en wandelen houden in een groene omgeving is dit hotel ideaal. Het personeel is vriendelijk en service-minded.
Previous Lasko article:
Restaurant Pavus in the Grad Tabor castle
Previous Wellness article:
Cosy Hotel Mitterwirt with a fantastic wellness centre, Dienten
Return to main page
Wednesday, 30 September 2015
Monday, 28 September 2015
Restaurant Pavus in the Grad Tabor castle, Lasko
Overlooking the town of Lasko, you find the towers of Grad Tabor, an 11th century castle owned by the local brewery. Since 2011, Chef Marko Pavcnik is running on the idyllic setting, restaurant Pavus. The Chef is famous in Slovenia of his television shows but he is also setting his mark outside Slovenia. He is a member of Jeunes Restaurateurs D'europe, was awarded a 15/20 in the Gault Millau and is honored as the best Chef of his country.
The combination of the ingredients and presentation were impressive. We selected the degustation menu and were served: octopus with shrimp, duck, river forel soup, a mushroom salad, rabbit ravioli, beef with green asparagus and dessert of chocolate and beer.
The beef was incredible. A perfect piece of meat grilled with herbs in the Green Egg. You could see the Chef at work with the Green Egg on the terrace. He used it for his meat and to roast vegetables. It was an unexpected high level of cooking and a great experience to visit Restaurant Pavus.
Met zicht over de stad Lasko staan de torens van Grad Tabor, een kasteel uit de 11de eeuw, momenteel in eigendom van de lokale brouwerij. Sinds 2011, leidt Chef Marko Pavcnik hier Restaurant Pavus. De beroemde televisie chef uit Slovenië laat nu ook van zich horen in het buitenland. Hij is lid van Jeunes Restaurateurs D'Europe en kreeg een 15/20 in de Gault Millau. Tevens werd hij gewaardeerd als beste Chef van Slovenië.
Combinaties van ingrediënten en bord presentatie waren indrukwekkend. We kozen het degustatiemenu en kregen: octopus met garnalen, eend, rivierforel soep, een paddenstoelen salade, een konijn ravioli, runderfilet met groene asperges en een chocolade bier dessert.
De ossenhaas was ongelooflijk, een perfect stukje vlees, gegrild met kruiden in het "Groene Ei". Je kon de Chef met het "Groene Ei" in actie zien op zijn terras. Hij gebruikte het voor het roosteren van vlees en groenten. Het niveau van Restaurant Pavus was boven verwachting hoog en een heel leuke ervaring.
Previous Restaurant article: Celebrating two birthdays at Restaurant Arenberg, Heverlee
Return to main page
The combination of the ingredients and presentation were impressive. We selected the degustation menu and were served: octopus with shrimp, duck, river forel soup, a mushroom salad, rabbit ravioli, beef with green asparagus and dessert of chocolate and beer.
The beef was incredible. A perfect piece of meat grilled with herbs in the Green Egg. You could see the Chef at work with the Green Egg on the terrace. He used it for his meat and to roast vegetables. It was an unexpected high level of cooking and a great experience to visit Restaurant Pavus.
Met zicht over de stad Lasko staan de torens van Grad Tabor, een kasteel uit de 11de eeuw, momenteel in eigendom van de lokale brouwerij. Sinds 2011, leidt Chef Marko Pavcnik hier Restaurant Pavus. De beroemde televisie chef uit Slovenië laat nu ook van zich horen in het buitenland. Hij is lid van Jeunes Restaurateurs D'Europe en kreeg een 15/20 in de Gault Millau. Tevens werd hij gewaardeerd als beste Chef van Slovenië.
Combinaties van ingrediënten en bord presentatie waren indrukwekkend. We kozen het degustatiemenu en kregen: octopus met garnalen, eend, rivierforel soep, een paddenstoelen salade, een konijn ravioli, runderfilet met groene asperges en een chocolade bier dessert.
De ossenhaas was ongelooflijk, een perfect stukje vlees, gegrild met kruiden in het "Groene Ei". Je kon de Chef met het "Groene Ei" in actie zien op zijn terras. Hij gebruikte het voor het roosteren van vlees en groenten. Het niveau van Restaurant Pavus was boven verwachting hoog en een heel leuke ervaring.
Previous Restaurant article: Celebrating two birthdays at Restaurant Arenberg, Heverlee
Return to main page
Saturday, 26 September 2015
Celebrating two birthdays at Restaurant Arenberg, Heverlee
It was the first time we visited restaurant Arenberg with our grandparents and parents together. There was also a special occasion for this event. Greta Vandensande celebrated her 60 anniversary and her father Robert became 85. We start with some pictures of the family.
Restaurant Arenberg is a one star Michelin restaurant and we have been here a few times. They offer a great lunch package in which you can choose between 3 starters, 3 main courses and 4 desserts. We tried several dishes and they were all top quality.
Restaurant Arenberg has currently the exclusive right to serve a newly developed fish from the University of Leuven, called the Omegabas. The Chef prepared a Ceviche of Omegabas which was excellent. Some at our table tried the salad with roasted pork neck.
Together we tried all main courses, the young duck, the Lomo of Duroc Batallé and the seabream. As dessert we took the classic Dame Blanche and for the birthday boy of 85 years old, a soup of strawberries and pomegranate. It was a great afternoon and we are very pleased with the family pictures.
Het was de eerste keer dat we samen met onze ouders en grootouders Restaurant Arenberg bezochten. Het was dan ook een speciale gelegenheid. Greta Vandensande vierde haar 60ste verjaardag en haar vader Robert werd 85. We starten met enkele foto's van de familie.
Restaurant Arenberg is de trotse eigenaar van één Michelin Ster en het is genieten bij elk bezoek. Ze bieden een zeer goede lunch formule aan met keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 4 desserts. We probeerden verschillende schotels en alles was van top kwaliteit.
Op dit moment hebben zij het exclusieve recht Omegabaars te serveren. Het is een nieuwe vissoort ontwikkeld door de Leuvense Universiteit. De Chef combineerde de Omegabaars met een uitstekende Ceviche. Enkelen van ons kozen voor de salade met geroosterde varkensnek.
Samen probeerden we alle hoofdgerechten: de jonge eend, de Lomo of Duroc Batallé varken en de zeebrasem. Als dessert nam iedereen de Dame Blanche behalve de jarigen die een soepje van aardbeien en granaatappel kozen. Het was een prachtige namiddag en we zijn zeer tevreden met de familiefoto's.
Previous Heverlee article: Excellent lunch and wine in restaurant Arenberg
Previous Michelin Restaurant article: How we select a Michelin restaurant, Une Table au Sud, Marseille
Return to main page
Restaurant Arenberg is a one star Michelin restaurant and we have been here a few times. They offer a great lunch package in which you can choose between 3 starters, 3 main courses and 4 desserts. We tried several dishes and they were all top quality.
Restaurant Arenberg has currently the exclusive right to serve a newly developed fish from the University of Leuven, called the Omegabas. The Chef prepared a Ceviche of Omegabas which was excellent. Some at our table tried the salad with roasted pork neck.
Together we tried all main courses, the young duck, the Lomo of Duroc Batallé and the seabream. As dessert we took the classic Dame Blanche and for the birthday boy of 85 years old, a soup of strawberries and pomegranate. It was a great afternoon and we are very pleased with the family pictures.
Het was de eerste keer dat we samen met onze ouders en grootouders Restaurant Arenberg bezochten. Het was dan ook een speciale gelegenheid. Greta Vandensande vierde haar 60ste verjaardag en haar vader Robert werd 85. We starten met enkele foto's van de familie.
Restaurant Arenberg is de trotse eigenaar van één Michelin Ster en het is genieten bij elk bezoek. Ze bieden een zeer goede lunch formule aan met keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 4 desserts. We probeerden verschillende schotels en alles was van top kwaliteit.
Op dit moment hebben zij het exclusieve recht Omegabaars te serveren. Het is een nieuwe vissoort ontwikkeld door de Leuvense Universiteit. De Chef combineerde de Omegabaars met een uitstekende Ceviche. Enkelen van ons kozen voor de salade met geroosterde varkensnek.
Samen probeerden we alle hoofdgerechten: de jonge eend, de Lomo of Duroc Batallé varken en de zeebrasem. Als dessert nam iedereen de Dame Blanche behalve de jarigen die een soepje van aardbeien en granaatappel kozen. Het was een prachtige namiddag en we zijn zeer tevreden met de familiefoto's.
Tomato Burato - Tomaat Burato |
Hering - Haring |
Omegabas - Omegabaars |
Pork Neck - Varkensnek |
Seabream - Zeebrasem |
Young Duck - Jonge eend |
Lomo of Duroc Batallé |
Soup of strawberries - soepje van aardbei |
Dame Blanche |
Sweets |
Previous Heverlee article: Excellent lunch and wine in restaurant Arenberg
Previous Michelin Restaurant article: How we select a Michelin restaurant, Une Table au Sud, Marseille
Return to main page
Thursday, 24 September 2015
Ultimate luxury at the Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur
The five star Mandarin Oriental Hotel chain is one of the top hotel brands in the world. Under normal circumstances in Europe, we could never afford to stay in such a hotel. In South East Asia however, the rates of luxury hotels are much lower, sometimes up to the price of an average hotel in a European capital. A great opportunity to get spoiled.
We enjoyed the restaurant and Spa area. There was even a golf simulator with golf instructor. Our room was excellent and completely sound isolated. When you sleep in this bed, you immediately feel the quality of the matrass, feather blankets and pillows. The temperature of the room is exactly as you want it and you don't feel or hear the air-conditioning. The pictures below give you an impression of the hotel. The next time we are in Kuala Lumpur we will certainly stay here again.
De vijf sterren hotelketen Mandarin Oriental is één van de top hotel merken ter wereld. Onder normale omstandigheden in Europa, zouden we ons nooit kunnen veroorloven in zo'n hotel te overnachten. In Zuidoost Azië daarentegen zijn de prijzen van luxe hotels veel lager, soms bijna gelijkaardig als de prijs per nacht voor een gemiddeld hotel in een Europese hoofdstad. Een uitstekende kans om eens verwent te worden.
We genoten van het restaurant en de Spa. Er was zelfs een golfsimulator met een echt golfinstructeur. Onze kamer was uitstekend en volledig geïsoleerd tegen geluid van buitenaf. Als je in dit bed slaapt, voel je onmiddellijk de kwaliteit van de matras, de donsdekens en hoofdkussens. De temperatuur in de kamer is exact op je wensen afgesteld en je voelt of hoort de airconditioning niet. De foto's hieronder geven een impressie van het hotel. De volgende keer in Kuala Lumpur gaan we zeker hier terug logeren.
Previous Kuala Lumpur article: Ben's Café and brasserie at KLCC
Previous Hotel article: Land's End Premier Oceanfront Resort Hotel, Homer
Return to main page
We enjoyed the restaurant and Spa area. There was even a golf simulator with golf instructor. Our room was excellent and completely sound isolated. When you sleep in this bed, you immediately feel the quality of the matrass, feather blankets and pillows. The temperature of the room is exactly as you want it and you don't feel or hear the air-conditioning. The pictures below give you an impression of the hotel. The next time we are in Kuala Lumpur we will certainly stay here again.
De vijf sterren hotelketen Mandarin Oriental is één van de top hotel merken ter wereld. Onder normale omstandigheden in Europa, zouden we ons nooit kunnen veroorloven in zo'n hotel te overnachten. In Zuidoost Azië daarentegen zijn de prijzen van luxe hotels veel lager, soms bijna gelijkaardig als de prijs per nacht voor een gemiddeld hotel in een Europese hoofdstad. Een uitstekende kans om eens verwent te worden.
We genoten van het restaurant en de Spa. Er was zelfs een golfsimulator met een echt golfinstructeur. Onze kamer was uitstekend en volledig geïsoleerd tegen geluid van buitenaf. Als je in dit bed slaapt, voel je onmiddellijk de kwaliteit van de matras, de donsdekens en hoofdkussens. De temperatuur in de kamer is exact op je wensen afgesteld en je voelt of hoort de airconditioning niet. De foto's hieronder geven een impressie van het hotel. De volgende keer in Kuala Lumpur gaan we zeker hier terug logeren.
Previous Kuala Lumpur article: Ben's Café and brasserie at KLCC
Previous Hotel article: Land's End Premier Oceanfront Resort Hotel, Homer
Return to main page