Friday, 27 September 2013

Excellent lunch by Yves Mattagne in restaurant Sea Grill, Brussels

We have been a few times in this top restaurant of Yves Mattagne that specialises in fish and seafood. The restaurant is located in the Radisson Blu Hotel and has two Michelin Stars. We started with the house Champagne Laurent Perrier Rosé served out of a magnum bottle. With the Champagne, the Chef served top amuses like: mussels with herbs, lobster bisque with cannelloni of King Crab and a very strong mackerel.

The first starter was out of this world, very experimental: marinated Freshwater Shrimps topped with caviar in sour cream, served together with a waffle from Brussels and a sorbet of shellfish.

With the second starter, he again blew us away. It was a soup explosion of vegetables, spices and herbs together with vegetable wrapped Langoustines from Breton.

The main course was a piece of sunfish filet with cockles. The desserts were based on rhubarb and strawberries, a very good combination. We will certainly go back to the Sea Grill.

We hebben reeds een paar keer dit top restaurant van Yves Mattagne bezocht dat zich specialiseert in vis en zeevruchten. Het is gelegen in het Radisson Blu hotel en heeft twee Michelin Sterren. We begonnen met de huis Champagne Laurent Perrier ingeschonken uit een magnum fles. Samen met de Champagne kregen we de volgende top amuses: mosseltjes met fijne kruiden, kreeftenbisque met cannelloni van Koningskrab en een heel sterke makreel.

Het eerste voorgerecht was niet van deze wereld, heel experimenteel: gemarineerde zoetwater garnalen met kaviaar in zure room, samen opgediend met een Brusselse wafel en sorbet van zeevruchten.

Met het tweede voorgerecht werden we terug van onze stoel geblazen. Een explosie van kruiden in een soepje samen met in groenten gerolde Bretoense Langoustines.

Het hoofdgerecht was een stukje zonnevisfilet met kokkels. De nagerechten bestonden uit rabarber en aardbeien, een goede combinatie. We keren zeker nog terug naar de Sea Grill.
 
Sea Grill Brussel
Sea Grill Bar

Sea Grill Brussel Amuse mussels
Mussels amuse

Sea Grill Brussel Cannelloni King Crab
King Crab amuse

Sea Grill Brussel Mackerel
Mackerel amuse

Sea Grill Brussel Brussels waffle with shellfish
Brussels waffle with shellfish sorbet

Sea Grill Brussel Freshwater shrimp with caviar
Freshwater Shrimp with caviar

Sea Grill Brussel Bretoense Langoustines
Langoustines

Sea Grill Brussel Zonnevis
Sunfish

Sea Grill Brussel dessert
Pre dessert

Sea Grill Brussel rhubarber strawberries
Dessert Rhubarber - Strawberries

Previous Michelin Star restaurant article: Restaurant Va Doux Vent, Brussels

Previous Brussels article: Giants in the City Hall of Brussels

Return to main page

13 comments:

  1. Het ziet er allemaal prachtig uit! Ik kan me voorstellen dat het goed smaakte en dat het voor herhaling vatbaar is ;-)

    Groeten uit Sneek,
    dzjiedzjee.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. It all looks very good! And I notice that even the little caviar spoon looks like mother of pearl!

    ReplyDelete
  3. Oh I would love the opportunity to dine like that!

    ReplyDelete
  4. Looks lovely and I bet it tasted good.

    ReplyDelete
  5. My mother always said, Don't play with your food, just eat!" But oh my when these chefs play with their creations for us to enjoy not just their delicious tastes, but the presentations they decorate just for us. Well done!

    ReplyDelete
  6. Proeven om te smaken!

    ReplyDelete
  7. You always have beautiful scenery and good food.

    Life is good.

    ReplyDelete
  8. voor paar weken nog kon je mij hiermee niets zeggen, maar intussen krijg ik bij het zien van deze gerechten heel veel zin om weer eens uit eten te gaan. Lieve groeten, Dietmut

    ReplyDelete
  9. ik ben er nooit geweest maar zou er niets tegen hebben er eens uitgenodigd te worden :)

    ReplyDelete
  10. Mmmm, vooral de toetjes zien er heerlijk uit.
    Groetjes,
    Mirthe

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.