From in the restaurant, customers can see the kitchen team with Chef, Gert De Mangeleer at work. We were surpirsed the kitchen was so small but it was organised in a very efficient way. The Chef was coordinating the pass and quality controlled each plate leaving the kitchen. Restaurant Hertog Jan pays a lot of attention to vegetables and has its own farm. We were impressed with all amuses and courses, everyting was full of creativity and taste. The only constructive comments we could make was to add a bit more on each plate. We choose the five course menu with the wine selection as described below.
We hebben reeds over 18 Michelin restaurants geschreven op deze blog gedurende de laatste drie jaar, maar niet veel restaurants hebben drie sterren, de hoogst mogelijke waardering in de Michelin Gids. In Belgiƫ zijn enkel Het Hof van Cleve en de Karmeliet op dezelfde eenzame hoogte. Hoe meer Michelin sterren, hoe hoger onze verwachtingen dos het is altijd opwindend het culinaire avontuur aan te vangen.
Van in het restaurant kunnen de klanten het keuken team en Chef Gert de Mangeleer aan het werk zien. We waren verbaast dat de keuken zo klein was, maar heel efficiƫnt georganiseerd. De Chef stond aan de pass en keurde ieder bord dat naar de zaal ging. Het restaurant Hertog Jan dat zijn eigen boerderij heeft besteed heel veel aandacht aan groenten. We waren onder de indruk van alle amuses en gerechten, alles was creatief en vol smaak. Het enige constructieve commentaar dat we mee kunnen geven is dat de borden iets rijker geserveerd kunnen worden. We kozen voor het 5 gangen verrassingsmenu met aangepaste wijnen, hieronder beschreven..
As amuses we had:
1. petit gris snails with parsley and garlic served in an egg
2. black olive crumble with citrus
3. pig's head with mustard, lentils and kohlrabihot
4. mashed potatoes with coffee and cheese Mimolette
Als amuse kregen we:
1. petit gris slakje met peterselie en look geserveerd in een eitje
2. zwarte olijf crumble met citrusvrucht
3. varkenskop in mosterd met linzen en koolraap schijfjes
4. warme aardappelpuree met koffie en geraspte Mimolette kaas
1. petit gris snails with parsley and garlic served in an egg
2. black olive crumble with citrus
3. pig's head with mustard, lentils and kohlrabihot
4. mashed potatoes with coffee and cheese Mimolette
Als amuse kregen we:
1. petit gris slakje met peterselie en look geserveerd in een eitje
2. zwarte olijf crumble met citrusvrucht
3. varkenskop in mosterd met linzen en koolraap schijfjes
4. warme aardappelpuree met koffie en geraspte Mimolette kaas
First starter - marinated sea bass with green apple and citrus in a sauce of clams
This was most likely the best starter we ever had.
Eerste voorgerecht – gemarineerde zeebaars met groene appel en citrus in saus van kokkels
Dit was waarschijnlijk het beste voorgerecht dat we ooit hebben geproefd.
This was most likely the best starter we ever had.
Eerste voorgerecht – gemarineerde zeebaars met groene appel en citrus in saus van kokkels
Dit was waarschijnlijk het beste voorgerecht dat we ooit hebben geproefd.
Second starter – vegetarian – avocado wrapped in tomato powder with olive oil
Tweede voorgerecht – vegetarisch – avocado gerold in tomaatpoeder met olijfolie
Tweede voorgerecht – vegetarisch – avocado gerold in tomaatpoeder met olijfolie
Third starter – Langoustine on carrot with spices from Africa and a perfume of curry
Derde voorgerecht – Langoustine op wortel met kruiden uit Afrika en parfum van curry
Derde voorgerecht – Langoustine op wortel met kruiden uit Afrika en parfum van curry
Main course - duck, with painted turnips, pickled vegetables, and celeriac
Hoofdgerecht – eend met gelakte raapjes, gepekelde groenten en knolselder
Hoofdgerecht – eend met gelakte raapjes, gepekelde groenten en knolselder
First dessert – citrus and hazelnut with sancho pepper
Eerste dessert – citrusvrucht en hazelnoot met sancho peper
Eerste dessert – citrusvrucht en hazelnoot met sancho peper
Second dessert – chocolate and truffle
Tweede dessert – chocolade en truffel
Tweede dessert – chocolade en truffel
Third dessert – Passionfruit with aniseed and coffee
Derde dessert – Passievrucht met anijszaad en koffie
Derde dessert – Passievrucht met anijszaad en koffie
Previous Brugge article: The Arentshuis and gardens, outdoor art in Brugge
Previous Michelin Restaurant article: Restaurant Glass Hostaria, a top quality restaurant in Rome
Return to main page
Je doet me watertanden, Filip !
ReplyDeleteNog iets te knabbelen zoeken voor 't slapen gaan...
Lie(f)s.
what amazing presentation of all of these dishes, and beautiful captures in your photographs! and what a lovely photo of Kristel! Looks like a marvelous place to eat
ReplyDeleteNever experience before to eat in a Michelin rated restaurant.
ReplyDeleteMust be very wonderful.
These are not only food, but works of art!!! I am glad they finally got another star!
ReplyDeleteWat leuk al die verschillende kleine gerechtjes. Ziet er smakelijk uit allemaal.
ReplyDeleteGroetjes, Mirthe
It seems that the atmosphere was beautiful and that you felt good .
ReplyDeleteSeems very good-tasted and the woods look very beautifull out.. Njjamm...
ReplyDeleteKristel, you are very pretty woman in a very good foto...
orvokki
Kristel looks lovely! I like her splashes of red. I love the bird's nest effect of the snails - very creative. The duck looks wonderful. BUT - the chocolate dessert is my favorite. (I'd only have a taste!)
ReplyDeleteKristel looks absolutely gorgeous. hope you had a delightful meal.
ReplyDeleteDe Hertog Jan stond al zeer hoog op mijn lijstje, nu ik dit gelezen en gezien heb nog meer! De borden zijn stuk voor stuk pareltjes!
ReplyDelete