In Phuket Town you find many historical mansions. The Thai Hua museum which focusses on the traditional Thai way of living is located in such a mansion. Visitors get an insight in parts of Thailand’s history: the war, mining activities and antique furniture.
You get the opportunity to take a picture together with the Royal Family. They are displayed on a large beautiful board. The Royal Family is highly respected in the country.
In Phuket Town vind je vele historische herenhuizen. Het Thai Hua museum dat zich richt op de Thaise traditionele wijze van leven is opgesteld in zo'n herenhuis. Bezoekers krijgen een inzicht in de rijke Thaise geschiedenis van oorlog, mijnontginning en antieke meubelen.
Je kan er zelfs een foto van jou met je familie nemen, samen met de Koninklijke Familie. Zij worden afgebeeld op een mooi levensgroot bord in het museum. De Koninklijke Familie is zeer gerespecteerd in het ganse land.
Previous Phuket article:
Indigo Pearl brunch, the best Phuket has to offer
Previous Museum article:
EMP museum of pop and science fiction, Seattle
Return to main page
Thursday, 31 March 2016
Tuesday, 29 March 2016
Indigo Pearl brunch, the best Phuket has to offer
The Indigo Pearl Hotel in North West Phuket has an exceptional and unique design. They combine factory elements, machine displays, metal constructions with ultimate comfort and luxury. A strange feeling when you see this for the first time. The brunch takes place in a restaurant behind the swimming pool in the middle of the garden.
We selected the brunch including cocktails, wines and drinks. A choice of cocktails were served at the table. The buffet and live cooking’s consist of exclusive products. From the cold side we tried freshly cut sashimi out of a full size tuna and salmon, we had different kind of oysters with liquors, sushi, little prepared starters and marinated fish.
The warm fish and meat dishes were prepared a la minute. You could choose your piece of fish or meat from the counter and they would grill or bake it. There was a large variety of sauces. The diversity of meat shows the quality level of the brunch: wagyu filet, wagyu entrecote, rack of lamb, young pig and more.
The dessert counter was like a French patisserie: with cakes, fruit, chocolate and macarons. Every sweet lover finds something he loves. We travel all over the world and enjoyed brunches in many places. The brunch of the Indigo Pearl is without any doubt, the best we ever experienced. Two weeks later we returned for a second Sunday of ultimate luxury. After each brunch, we decided to walk on the beach for a few hours. Burning some callories is also important.
Het Indigo Pearl hotel in noordwest Phuket heeft een bijzonder en uniek ontwerp. Men combineert er fabriekselementen, machine kunstwerken en metalen constructies met het ultieme comfort en luxe. Een raar gevoel als je dit voor de eerste keer ziet. De brunch neemt plaats in het restaurant achter het zwembad in het midden van de tuin.
Wij kozen de formule inclusief cocktails, wijnen en andere dranken. Een selectie cocktails werd aan de tafel geserveerd. Op het buffet en bij de live cooking stations worden exclusieve producten gebruikt. Als koude gerechten kozen we voor de vers gesneden tonijn en zalm rechtstreeks uit een volledige vis, verschillende soorten oesters met likeur, sushi, kleine vooraf klaargemaakte amuses en gemarineerde vis.
Warme vis of vlees schotels worden a la minute voor u gemaakt. Je kiest je stuk vis of vlees en men bakt of grilt het voor u. Er is een grote variƫteit in sauzen. De verschillende soorten vlees tonen onmiddellijk de kwaliteit van de brunch aan: wagyu filet pur, wagyu entrecote, lamskroon, speenvarken en nog meer.
Bij het dessert denk je aan een Franse patissier: taartjes met fruit, chocolade, mouse, cakes en makarons. Iedere zoetebek vindt hier zijn gading. Overal ter wereld hebben we al naar brunches geweest maar de brunch in het Indigo Pearl hotel te Phuket is zonder enige twijfel onze beste ervaring. Twee weken later gingen we terug om nog een zondag van de ultieme luxe te genieten. Na de brunch maakten we nog een strandwandeling van enkele uren om de overtollige calorieƫn te verbranden, dit is ook belangrijk.
Previous Phuket article: The finest beach of southern Phuket, Naihorn Beach
Previous Brunch article: Kabuki brunch in the JW Mariott Hotel, Phuket
Return to main page
We selected the brunch including cocktails, wines and drinks. A choice of cocktails were served at the table. The buffet and live cooking’s consist of exclusive products. From the cold side we tried freshly cut sashimi out of a full size tuna and salmon, we had different kind of oysters with liquors, sushi, little prepared starters and marinated fish.
The warm fish and meat dishes were prepared a la minute. You could choose your piece of fish or meat from the counter and they would grill or bake it. There was a large variety of sauces. The diversity of meat shows the quality level of the brunch: wagyu filet, wagyu entrecote, rack of lamb, young pig and more.
The dessert counter was like a French patisserie: with cakes, fruit, chocolate and macarons. Every sweet lover finds something he loves. We travel all over the world and enjoyed brunches in many places. The brunch of the Indigo Pearl is without any doubt, the best we ever experienced. Two weeks later we returned for a second Sunday of ultimate luxury. After each brunch, we decided to walk on the beach for a few hours. Burning some callories is also important.
Het Indigo Pearl hotel in noordwest Phuket heeft een bijzonder en uniek ontwerp. Men combineert er fabriekselementen, machine kunstwerken en metalen constructies met het ultieme comfort en luxe. Een raar gevoel als je dit voor de eerste keer ziet. De brunch neemt plaats in het restaurant achter het zwembad in het midden van de tuin.
Wij kozen de formule inclusief cocktails, wijnen en andere dranken. Een selectie cocktails werd aan de tafel geserveerd. Op het buffet en bij de live cooking stations worden exclusieve producten gebruikt. Als koude gerechten kozen we voor de vers gesneden tonijn en zalm rechtstreeks uit een volledige vis, verschillende soorten oesters met likeur, sushi, kleine vooraf klaargemaakte amuses en gemarineerde vis.
Warme vis of vlees schotels worden a la minute voor u gemaakt. Je kiest je stuk vis of vlees en men bakt of grilt het voor u. Er is een grote variƫteit in sauzen. De verschillende soorten vlees tonen onmiddellijk de kwaliteit van de brunch aan: wagyu filet pur, wagyu entrecote, lamskroon, speenvarken en nog meer.
Bij het dessert denk je aan een Franse patissier: taartjes met fruit, chocolade, mouse, cakes en makarons. Iedere zoetebek vindt hier zijn gading. Overal ter wereld hebben we al naar brunches geweest maar de brunch in het Indigo Pearl hotel te Phuket is zonder enige twijfel onze beste ervaring. Twee weken later gingen we terug om nog een zondag van de ultieme luxe te genieten. Na de brunch maakten we nog een strandwandeling van enkele uren om de overtollige calorieƫn te verbranden, dit is ook belangrijk.
Previous Phuket article: The finest beach of southern Phuket, Naihorn Beach
Previous Brunch article: Kabuki brunch in the JW Mariott Hotel, Phuket
Return to main page
Sunday, 27 March 2016
Classic Bouillabaisse in Restaurant Fonfon, Marseille
Marseille is the cradle of the Bouillabaisse, a French fisher's soup with croutons and sauces. Restaurant Fonfon is famous for this dish and almost everyone in the restaurant eats the Bouillabaisse. They only cook with fresh wild fish.
Not knowing what to expect, we had a starter of cuddle fish and mackerel. After that came the bouillabaisse. First the waiter showed us a plate with the uncooked fish, very impressive. The fish was prepared with safran and completely deboned. It was served separately from your soup. We paired it with a local white wine. You find this amazing restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Marseille staat aan de wieg van de Bouillabaisse, een Franse vissoep met croutons en sauzen. Restaurant Fonfon is beroemd voor dit gerecht en bijna alle klanten eten hetzelfde. Men werkt er enkel met verse en in het wild gevangen vis.
Niet wetende hoe groot deze soep wel zou zijn, kozen we een voorgerecht met makreel en inktvis. Daarna kwam de Bouillabaisse. De ober toonde ons eerst de rauwe vis op een grote schotel, heel indrukwekkend. In de keuken wordt deze met saffraan klaargemaakt en volledig gefileerd. De vis wordt apart geserveerd van de soep. Wij combineerden dit met een lokale witte wijn. Je vindt dit ongelooflijke restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Previous Marseille article: Port Vallon des Auffes
Previous Restaurant article: Restaurant Els Tinars, Catalan cuisine in the Girona region
Return to main page
Not knowing what to expect, we had a starter of cuddle fish and mackerel. After that came the bouillabaisse. First the waiter showed us a plate with the uncooked fish, very impressive. The fish was prepared with safran and completely deboned. It was served separately from your soup. We paired it with a local white wine. You find this amazing restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Marseille staat aan de wieg van de Bouillabaisse, een Franse vissoep met croutons en sauzen. Restaurant Fonfon is beroemd voor dit gerecht en bijna alle klanten eten hetzelfde. Men werkt er enkel met verse en in het wild gevangen vis.
Niet wetende hoe groot deze soep wel zou zijn, kozen we een voorgerecht met makreel en inktvis. Daarna kwam de Bouillabaisse. De ober toonde ons eerst de rauwe vis op een grote schotel, heel indrukwekkend. In de keuken wordt deze met saffraan klaargemaakt en volledig gefileerd. De vis wordt apart geserveerd van de soep. Wij combineerden dit met een lokale witte wijn. Je vindt dit ongelooflijke restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Previous Marseille article: Port Vallon des Auffes
Previous Restaurant article: Restaurant Els Tinars, Catalan cuisine in the Girona region
Return to main page
Friday, 25 March 2016
Port Vallon des Auffes, Marseille
Just below a high arched bridge lays a small fisher’s port. You can reach it via staircases next to the bridge, don't drive to the port because you will get stuck. Here you find several fish restaurants but most importantly the views of the Mediterranean Sea, the bridge, colored houses and fisher boats are amazing.
We visited Vallon des Auffes at night and at noon. Both times we tried a different restaurant. The French cuisine and fresh fish are excellent. Looking for an authentic fisher village in Marseille, this is the place.
Juist onder deze hoge geboogwelfde brug ligt een klein vissersdorp. Je kan het bereiken via trappen langs de brug, rijd er niet naar toe met de wagen, je zal komen vast te zitten. Hier zijn verschillende goede visrestaurants maar als allerbelangrijkste heb je de zichten op de Middellandse Zee, de brug, de gekleurde huizen en de visserssloepen.
We hebben Vallon des Auffes 's avonds laat en op de middag bezocht. Iedere keer probeerden we een ander restaurant. De Franse keuken alsook de verse vis zijn uitstekend. Zoek je een authentiek vissersdorpje in Marseille, dit is de plaatst.
Previous Marseille article: Danse Sportive International Marseille, WDSF Senior I standard
Previous Port article: The port of Rotterdam and modern impressions
Return to main page
We visited Vallon des Auffes at night and at noon. Both times we tried a different restaurant. The French cuisine and fresh fish are excellent. Looking for an authentic fisher village in Marseille, this is the place.
Juist onder deze hoge geboogwelfde brug ligt een klein vissersdorp. Je kan het bereiken via trappen langs de brug, rijd er niet naar toe met de wagen, je zal komen vast te zitten. Hier zijn verschillende goede visrestaurants maar als allerbelangrijkste heb je de zichten op de Middellandse Zee, de brug, de gekleurde huizen en de visserssloepen.
We hebben Vallon des Auffes 's avonds laat en op de middag bezocht. Iedere keer probeerden we een ander restaurant. De Franse keuken alsook de verse vis zijn uitstekend. Zoek je een authentiek vissersdorpje in Marseille, dit is de plaatst.
Previous Marseille article: Danse Sportive International Marseille, WDSF Senior I standard
Previous Port article: The port of Rotterdam and modern impressions
Return to main page