It is our pleasure to introduce you to the Peruvian cuisine of Restaurant El Mirador in Cusco. Every dinner starts with, you have guessed right, the traditional Pisco Sour. It looks a bit like milk but a lot stronger. Cheers.
The restaurant is still empty, just like in Spain people eat late. We were surprised of the devil masques against the walls but it was not disturbing. We tried a few times the Peruvian wine but were not impressed, our third evening in Peru, we switched to wine of the southern neighbor of Peru, Chile. This is one of our favorite wine countries in the world.
The Peruvian food however is excellent. It has so much taste without being spicy. It is a special experience of freshness, high acidity and sweetness. We recommend you to try a Peruvian restaurant in your own country. The kitchen becomes more and more popular.
What did we have?
A creamy vegetable soup with bread stick and bacon.
A Salmon tartar with orange sweet potato, avocado, tomatoes and cooked quail eggs
Saffron pasta with beef and cheese
A salmon
Ravioli
By the way potatoes are the main ingredient for daily consumption in Peru. Most people eat it several times a day. It is the most important crop of Peru and farmers developed more than 250 different potato varieties.
Het is een plezier u te introduceren in de Peruviaanse keuken van restaurant El Mirador in Cusco. Iedere avond start op dezelfde wijze, je hebt het goed geraden, met een Pisco Sour. Het lijkt wel een glas melk maar veel sterker. Proost.
Bij het trekken van deze foto was het restaurant nog steeds leeg, net zoals in Spanje eten de mensen laat. We waren verrast over de duivelsmasker die de muur opvrolijkten. Het was zeker niet storend. Enkele keren hebben we Peruviaanse wijn geproefd maar dit viel een beetje tegen. Vanaf de derde avond zijn we overgeschakeld op de wijn van hun zuiderbuur, Chili. Dit is één van onze favoriete wijnlanden in de wereld.
De Peruviaanse gerechten zijn echter uitstekend. Ze zijn heel krachtig van smaak zonder pikant te zijn. Ik zou het omschrijven als een mix van frisheid, aciditeit en zoetheid. We raden je aan eens een Peruviaans restaurant te proberen in je eigen land. Deze keuken wordt steeds populairder.
Wat hebben we gekozen?
Een romige groenten soep met broodvinger en spek
Een zalmtartaar op zoete aardappel, avocado, tomaatjes en gekookte kwarteleitjes
Saffraan pasta met kaas en rundvlees
Zalm met groentjes
Ravioli
Tussen haakjes, aardappelen zijn het hoofdingrediënt voor dagelijkse consumptie in Peru. Grote delen van de bevolking eten dit verschillende keren per dag. Voor de landbouw is dit het belangrijkste gewas en de Peruviaanse boeren hebben meer als 250 verschillende soorten aardappelen ontwikkeld.
Previous Cusco article:
Early breakfast in Hotel Costa Del Sol Ramada in Cusco
Previous Restaurant article:
La Capila de la Bolsa restaurant in Madrid
Return to main page
Za'atar Cacio e Pepe
4 hours ago
aan het dinee is goede aandacht besteed
ReplyDeleteop de foto ziet het er in ieder geval smakelijk uit Fililp
ReplyDeletegroeten
En ik maar likkebaarden hier, Filip...
ReplyDeleteLie(f)s.
Zonder de tekst te lezen was ik al betoverd door de foto's over het eten en de maskers. Het ziet er heerlijk uit en de maskers vind ik top van kleur. Gezondheid Filip!
ReplyDeleteThe presentation is very nice. YIPES, I thought there were only about a dozen or so kinds of potatoes!
ReplyDeletenice restaurant
ReplyDeleteYour plates look exquisite - but, I cannot believe there isn't a dessert. You always have dessert! You had the restaurant's staff all to yourself.
ReplyDeleteIt all looks delicious. Interesting about the wine.
ReplyDeleteLovely restaurant, looks clean. Your meal looks lovely and I bet it tasted good too.
ReplyDeleteLovely photos.
...en wat velen niet weten, onze aardappel komt ook oorspronkelijk uit Peru. Het eten ziet er goed en uitnodigend uit Filip.
ReplyDeleteVery nice interior,
ReplyDeleteRegards,
A.
dat ziet er allemaal heerlijk uit, dat zal smullen geweest zijn
ReplyDelete