During our Riga weekend we saw restaurant Muusu in a culinary magazine and were impressed with the food presentation. In the afternoon we walked by the restaurant and made reservation for dinner. The restaurant was cozy, there was live piano music and the service outstanding.
The menu listed a wide choice of appetizers and main courses. Given the appearance of the restaurant and the wine card, we expected very good quality. The Chef met all expectations and blew us away with his taste and creativity. He used all his skills built up in the kitchen team of restaurant Noma in Copenhagen, which was several times best restaurant in the world according to the Pellegrino guide. Needless to say that we returned the next evening to enjoy his cooking again.
We had appetizers of scallops and beef tartar. As main course we selected the filet mignon and duck. Every dish was excellent but our preference went out to the tartar which we decided to eat again on the second evening. What a special starter. Congratulations.
Tijdens ons Riga weekend zagen we restaurant Muusu in een culinair magazine en waren we onder de indruk van de gerechten op foto. Op een wandeling langs het restaurant reserveerden we een tafeltje voor het diner. Het had een gezellige uitstraling, er speelde een pianist en de bediening was voortreffelijk.
Het menu bood een ruime keuze aan voorgerechten en hoofdschotels. Gezien de uitstraling van het restaurant en de wijnkaart lagen onze verwachtingen reeds hoog. De Chef overtrof deze met glans omwille van zijn creativiteit en smaak. Hij heeft ervaring opgedaan in restaurant Noma te Kopenhagen, dat verschillende keren werd bekroond als beste restaurant ter wereld volgens de Pellegrino gids. We hebben er zo van genoten dat we de volgende dag er weer gaan eten zijn.
Als voorgerechten kozen we voor St. Jacobsnoten en een rundertartaar. Onze hoofdgerechten waren ossenhaas en eend. Iedere schotel was uitstekend maar onze voorkeur ging uit naar de tartaar die we de tweede avond terug kozen. Wat een ongelooflijk gerecht. Proficiat.
Previous Riga article:
Perfectly rebuilt House of Blackheads
Previous Restaurant article:
Experimental Japanese restaurant Gochi, St. Julians
Return to main page
Za'atar Cacio e Pepe
3 hours ago
Food looks nice and must have been excellent to return the next night.
ReplyDeletesfeervol in beeld gebracht Filip
ReplyDeletegroeten
Raw meat does not appeal to me but everything else looks good.
ReplyDeleteIt all looks so delicious and the restaurant itself is beautiful!
ReplyDeleteLooks like a perfect meal in a perfect place :)
ReplyDelete