Is the crisis over in Spain? We think yes. For last weekend, three weeks in advance, we tried to make reservations in about ten restaurants before restaurant Miyama confirmed our table for two for the lunch on Saturday. The restaurant is located in Calle Flor Baja in the center of Madrid.
We were welcomed by several friendly staff members. We tried a combination of seven different sashimi’s containing salmon, mackerel, scallop, grouper, tuna, tuna belly and cod. We also shared some Nigiri, Maki sushi's, inside out California Rolls and some Spicy tune rolls. The dessert was offered by the house.
The restaurant had a reasonable wine list and served the selected French Meursault at the right temperature in good quality glasses. They had good Bordeaux glasses which they used for all wines, it is a pity they do not have white Bourgogne or proper Champagne glasses. They were serving very good Champagne at fair prices.
Overall the service and food were of very good quality. We even considered going back the next day but they are closed on Sundays. We can recommend this Japanese restaurant Miyama and will go back the next time we are in Madrid.
Is de crisis voorbij in Spanje? Wij denken van wel. Voor zaterdag middag laatsleden probeerden we drie weken vooraf een tafeltje voor twee te reserveren in op zijn minst tien restaurants vooraleer Miyama onze reservatie kon confirmeren. Het Miyama restaurant is gelegen in de Calle Flor Baja in het centrum van Madrid.
Bij aankomst werden we verwelkomd door verschillende vriendelijke medewerkers. We probeerden de combinatie van zeven verschillende sashimi's waaronder zalm, makreel, St. jacobsnoot, Grouper, tonijn, tonijn buikspek en kabeljauw. We deelden ook enkele Nigiri's, Maki sushi, California Rolls en pikante tonijn rollen. Het dessert werd aangeboden door het huis.
Het restaurant had een redelijke wijnkaart en onze Meursault werd op de juiste temperatuur ingeschonken. Men gebruikte goede kwaliteit Bordeaux glazen voor alle wijnen wat wij wat spijtig vinden. Men zou moeten overwegen ook Witte Bourgogne en Champagne glazen aan te kopen. Op de kaart stond top Champagne tegen eerlijke prijzen.
De gehele service en de gerechten waren van zeer goede kwaliteit. We probeerden op zondagavond terug te gaan maar toen waren ze gesloten. We kunnen dit Japans restaurant Miyama aanbevelen en gaan zeker terug bij ons volgende Madrid bezoek.
Previous Madrid article:
WDSF Senior Cup Madrid, Standard Senior I
Previous Restaurant article:
Sustainable hotels of the Inkaterra Group, El Mapi Hotel, Aguas Calientes
Return to main page
Za'atar Cacio e Pepe
3 hours ago
The food looks really wonderful! A cut above, as we say. And free dessert, that is great. Was it the same dessert for everyone or did you get a choice?
ReplyDeleteHet eten ziet er vers en fris uit maar dat rauw voedsel laat ik passeren.
ReplyDeleteHet ziet er werkelijk heel lekker en decoratief uit Filip.
ReplyDeleteware kunstwerkjes :-)
Miyama means beautiful mountain
ReplyDeleteCan't imagine having to wait so long for a reservation to eat. The food looks lovely.
ReplyDeleteNot impressed with those gates, they look as if they need painting. The outside reflects the interior sometimes. Similar to how clothes are pegged on the line, if clean and tidy, so is the house...usually.
dat ziet er niet mis uit..
ReplyDeleteknap gefotografeerd Filip
Ahhh..., Filip..., gelukkige heb ik geen lege maag.. Lekkerrrrr... !
ReplyDeleteLie(f)s.
als het zo smaakt als je foto's uitzien, dan begrijp ik dat jullie terug willen komen. Groetjes Dietmut
ReplyDeletek krijg er honger en dorst van, zelfs op dit late uur :-)
ReplyDelete