We assume that for this reason, the Belle Epoque paritcipated in the Belgian version of Ramsay’s Kitchen Nightmare, or the “Chef in Nood”. The restaurant was certainly not a nightmare but needed some support. Two Star Michelin Chef Stéphane Buyens of the “Hostellerie Le Fox” is the VTM - TV coach trying to improve the business of restaurants in need. We must admit that the restaurant has improved a lot; the interior of this splendid house with seaview now displays a touch of class. The restaurant has a new small card and focusses on fresh sea products. The quality of the dishes is very good. We certainly can recommend this restaurant and wish the owners a lot of success.
Het is hard om een goed inkomen te generen voor restauranthouders aan de Belgische kust. Gedurende de vakantieperiodes krijgt iedereen genoeg klanten, maar in de winter of buiten het seizoen zijn er gewoon te veel restaurants voor een kleine vraag. We hadden reeds een paar keer in Restaurant Belle Epoque gaan eten. Het eten is aan eerlijke prijzen en gemiddelde kwaliteit. Maar je moet er echt uit springen als je wil vol geboekt zijn buiten het seizoen.
Voor deze reden, vermoeden we dat Belle Epoque heeft deelgenomen aan het programma “Chef in Nood”, de Belgische versie van Ramsay’s Kitchen Nightmare. Het restaurant was zeker geen nachtmerrie maar het had wat ondersteuning nodig. De twee Sterren Chef Stéphane Buyens van de “Hostellerie Le Fox” is de VTM - TV kok die de restaurants begeleid. We moeten toegeven dat het restaurant sterk verbeterd is. Het interieur van dit mooi herenhuis met zeezicht straalt klasse uit en heeft nu een kleine menukaart met verse zeeproducten. De kwaliteit van de gerechten is zeer goed. We kunnen dit restaurant zeker aanbevelen en wensen de eigenaars veel succes toe.
Amuse – Soup of shrimps – Garnalensoepje
Starter – Home made croquette of shrimps – Huisgemaakte garnaalkroketten
Starter – Grantinated mussels with cheese – Gegratineerde mosselen met kaas
Main course – Sea Tongue – Zeetong
Main course – Mashed potatoes with karnemilk, egg and hand pealed fresh Nord Sea shrimps Hoofdgerecht – Karnemelksmeus met ei en handgepelde verse Noordzee garnalen
Previous Middelkerke article: The beach of Middelkerke, shells, breakwaters and seagulls
Previous Restaurant article: Restaurant Hertog Jan in Brugge which just received a third Michelin Star
Return to main page
Your photos are making me oh so hungry! What a charming place to visit, from the first sight of the outside to venturing inside. I promised myself that I will one day walk about our downtown area and snap some photos (they will not even begin to compare) to the photos you take. Too much chrome and glass and metal, as they seem to plow down the old and build new around here, far too often. Enjoy your weekend.
ReplyDeleteyumyum, a lot of delicious seafood! the zeetong looks so crispy!
ReplyDeletelovely art-nouveau details on the building fassade too...fijne weekend:-)
Met lekker veel versgepelde garnaaltjes... Mmm...
ReplyDeleteLIe(f)s.
Oei, dat is niet mijn smaak. Alleen de zeetong trekt me aan. Alle kleine vissoorten zijn niet mijn ding. Gelukkig vonden jullie het smakelijk.
ReplyDeleteGroetjes, Mirthe
Yami, yami... You had no mercy on people greedy. You have finished me. That's not fair. :)
ReplyDeleteMany greetings, Carmen
This all looks very good, and like the decor. Who is the couple? Friends of yours?
ReplyDeleteSeems like lots of competition during the winter. I imagine it is hard to maintain quality and still make money when there is little customers. But from your pictures, everything looks delicious.
ReplyDeleteThe building looks lovely as does the food. Do like the blank look of the 'couple' :)
ReplyDeleteThe last mash patato with all the shrimps cery appetizing !
ReplyDeleteHeel leuk dat het restaurant iets voor zijn toekomst gedaan heeft en het zal zich uitbetalen. De eerste keer kom je misschien uit nieuwsgier, maar de tweede keer omdat je overtuigd bent van een goed hapje eten in een mooi ambiente. "jouw menukaart" spreekt mij wel aan, ik houd van alle soorten vis. Ik wens je een fijne zondag, groetjes Dietmut
ReplyDeleteComo siempre es un placer pasar por aquí.
ReplyDeleteUn cordial saludos desde Abstracción textos y Reflexión
Het ziet er allemaal goed uit. Het pand waarin het restaurant is prachtig van buiten.
ReplyDeleteDat lijkt me allemaal heerlijk en ja soms hebben ze als restauranthouder een beetje hulp nodig. Prachtig gebouw.
ReplyDeleteCoucou!! Très beau l'intérieur du resto et que cela a l'air appétissant!!Je ne connais pas mais par contre je suis allée plusieurs fois au fox et j'y ai passé tout un WK! Je dois dire que c'est l'endroit où j'ai le mieux mangé dans ma vie!!!!! Bisous
ReplyDeletenice food.
ReplyDelete