Wednesday, 16 July 2014

Simply Meat in the top quality restaurant Bovis, Zaventem

Above the restaurant entrance you read: "Bovis, Simply Meat". It must be a nightmare for vegetarians but indeed in this restaurant you can only eat meat, no fish meals available. In the past they had one fish dish on the menu for people who visited with a group and who preferred fish. It was extremely rare that someone ordered this so they decided to drop it on the menu.

When you like meat, this is the place to be. Meat lovers have to try Restaurant Bovis in Zaventem, they will not regret it. As Amuse Bouche, you get a freshly made pâté with excellent bread. For a starter we always take a mixed meat plate selected by the Chef. This time it was a beef Carpaccio, different kinds of ham and salami, pâté, croquets from Osso Buco and sweet breads.

As a main course we decided on the tartar of dry aged Peimonte beef and the entrecote of Holstein, a top beef breed. We paired it with an excellent Italian wine, Brunello di Montalcino Fattoi. As a dessert we had a coffee and an instantly prepared Sabayon. We can't wait to go back.

Boven de restaurantdeur hangt een plaat met de tekst: "Bovis, Simply Meat". Dit moet een nachtmerrie zijn voor vegetariërs maar de realiteit is dat er in dit restaurant alleen vleesgerechten worden geserveerd, geen vis. In het verleden stond er één visgerecht op de kaart, voor groepen waar iemand meekwam die geen voorkeur gaf aan vlees, maar dit werd bijna nooit gekozen. Hierdoor besloot men het visgerecht van de kaart te schrappen.

Als je van vlees houdt, is dit het ultieme restaurant. Vleesliefhebbers dienen Restaurant Bovis in Zaventem te proberen, ze zullen er geen spijt van hebben. Als Amuse Bouche kregen we een vers gemaakte paté met uitstekend brood. Als voorgerecht kiezen we altijd voor een mix voorgerecht samengesteld door de Chef. Deze keer was het een rundcarpaccio, verschillende soorten ham en salami, paté en kroketten van Osso Buco en kalfszwezeriken. 

Als hoofdgerecht kozen we de tartaar van "Dry Aged" Peimonte rundvlees en de entrecote van Holstein rund, een top ras. Dit werd gepaard met een uitstekende Italiaanse wijn, Brunello di Montalcino Fattoi. Als nagerecht kozen we nog een koffie en een a la minute geklopte Sabayon. We kunnen niet wachten hier terug te keren. 
 
Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Restaurant Bovis Zaventem

Previous Zaventem article: Tourist friendly St. Martinus Church, Zaventem

Previous Restaurant article: Good and cozy Thai restaurant Sawasdee in Wuppertal

Return to main page

10 comments:

  1. kwaliteitswijn die er mag zijn

    knappe foto's Filip

    groeten

    ReplyDelete
  2. Mmm..dat ziet er echt heerlijk uit, Filip!

    ReplyDelete
  3. This is a meat lovers Paradise!

    ReplyDelete
  4. Jullie liefde voor het voedsel en dit restaurant straalt ervan af.

    ReplyDelete
  5. 'k Wou da'k erbij zat, Filip... !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  6. Good to know, it`s not far from me :)

    ReplyDelete
  7. looks like such a charming place to go and your shots are wonderful. love your depth of field on the scale looking out of the window.

    ReplyDelete
  8. Wow .... I simply love the food here ! Looks so relaxing and a fine place to wind down.

    ReplyDelete
  9. I have assembled a few eateries sans preparation from a thought on a napkin at a bar. I can state with certainty that the potential eatery proprietor for the most part observe's him or herself sitting at the private table in the back of their eatery engaging visitors and requesting companions drinks at the bar....generally being the adoring "proprietor" of this pleasant eatery. marx restaurant stillwater

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.