Tuesday 3 March 2015

Fabulous experience at restaurant Bartholomeus, Knokke

The first time we tried to make reservations in this restaurant it was fully booked, a good sign. Restaurant Bartholomeus has two Michelin Stars and based on our opinion of this evening one of the top establishments in this high level class. The evening started with a warm welcoming from the lady host.

Next to a la carte, they offered two tasting menus: the Bartholomeus menu and "Land & Sea". Both menus were five courses but we preferred the "Land and Sea". The menu could not be combined with a house wine selection but the sommelier did an excellent job offering us Champagne, a glass of white wine and two half bottles.

After the some amuses, we started with a Wagyu Tartar in a modern egg composition. Our second dish was lobster with light curry and fresh citrus flavor, one of the best lobster preparations we ever tasted. As final starter we had homemade pasta with white truffle and sol. The main course was hare, a wild meat touch. We end the dinner with a pair, chocolate dessert.

Bartholomeus is a top restaurant for which we have already made our next reservations.

De eerste keer dat we een tafel wilden reserveren in dit restaurant was alles volgeboekt, een goed teken. Restaurant Bartholomeus heeft twee Michelin Sterren en naar onze mening staan zij helemaal bovenaan in deze categorie. De avond begon met een hartelijk welkom van de gastvrouw.

Naast a la carte keuze bood men twee menu's aan: het Bartholomeus Menu en "Land en Zee". Beide menu's bestonden uit vijf gerechten en het "Land en Zee" menu kreeg onze voorkeur. Het kon niet worden gecombineerd met een wijnselectie per glas maar de sommelier deed een uitstekende job met Champagne, een glas witte wijn en twee halve flesjes.

Na enkele amuses, begonnen we met een moderne bereidingswijze van Wagyu tartaar in een glazuren ei. Ons tweede gerecht was kreeft in lichte curry met citrus smaak, waarschijnlijk de beste kreeftenbereiding die we ooit proefden. Als laatste voorgerecht kregen we een huisgemaakte pasta met zeetong en witte truffel. Ons hoofdgerecht was hazenrug, een stukje vlees met wild karakter. We eindigen de avond met een peer en chocolade dessert. 

Bartholomeus is een top restaurant en onze volgende reservatie ligt al vast. We kijken er naar uit. 
 
Restaurant Bartholomeus amuse

Restaurant Bartholomeus mussel soup

Restaurant Bartholomeus olive oil

Restaurant Bartholomeus wagyu egg

Restaurant Bartholomeus wagyu

Restaurant Bartholomeus lobster

Restaurant Bartholomeus truffle pasta

Restaurant Bartholomeus hare

Restaurant Bartholomeus

Restaurant Bartholomeus dessert chocolate

Restaurant Bartholomeus dessert

Restaurant Bartholomeus sweets

Previous Michelin Star Restaurant article: Restaurant Lima in London, a creation of Virgilio Martinez

Previous Knokke article: Menu Essence and Taste, Restaurant Sel Gris, Knokke

Return to main page

10 comments:

  1. These are some of the most beautiful plates you have ever posted!

    ReplyDelete
  2. Looks delicious. Doesn't look much to eat In total. I think i would come away still hungry...Èach course beautifully displayed..

    ReplyDelete
  3. Heerlijk al die mini hapjes Filip.
    Kunnen jullie alles heerlijk proeven :-)
    Lijkt me zalig!
    http://everydaymoments.aminus3.com

    ReplyDelete
  4. Lots of interesting dishes here.

    ReplyDelete
  5. lovely plating


    ALOHA from Honolulu
    ComfortSpiral
    =^..^=

    ReplyDelete
  6. Surely a fine dining experience!

    ReplyDelete
  7. The food looks so fabulous and awesome!!!

    ReplyDelete
  8. Lekker, mooi geserveerd, en mooi gefotografeerd, Filip !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.