Thursday 7 February 2013

Restaurant - Brasserie La Paix, the meat temple of Anderlecht

We already visited this 1 Michelin Star restaurant from David Martin a few times. He specialises in meat and we love his filet mignon of Zimmental. This time we are going for an adventure. The 5 starters degustation. What should we expect? Probably meat. Oh boy, we were wrong and positively surprised.

We hebben reeds dit 1 Ster Michelin restaurant van David Martin een paar keer bezocht. Het is gespecialiseerd in vlees en we houden van zijn Zimmental ossenhaas. Dit keer gaan we voor een avontuur, een degustatie van 5 voorgerechten. Wat kunnen we verwachten? Waarschijnlijk vlees. Man, hadden wij dit verkeerd ingeschat en toch zijn we positief verrast.. 
 
La Paix Anderlecht

Chanterelle with beetroot, hazelnut, parmesan cream and crumble
Cantharel met rode biet, hazelnoot, parmazaanse zalf en crumble

La Paix Anderlecht

Carpaccio of Breton langoustines with radish and miso soup
Carpaccio van Bretoense langoustines met rammenas en miso soepje

La Paix Anderlecht

Grilled young leek, home made ham, poached egg, pistachio nuts in a butterfly
Jonge prei op de grill, met zelfgemaakte ham, opgeklopt ei, pistache en noten waaiertje

La Paix Anderlecht

Potato croquette with honey and herring, marinated butternut, celery and celery cream
Kroket van aardappel, honing en haring, gemarineerde butternut, selder en zalfje

La Paix Anderlecht

Petit Gris snails with papirka pepper, celery, candied grain mustard, sour milk soup

Petit Gris slakjes met zalfje van paprika, knolselder, gekonfijte graanmosterd, soepje van karnemelk

La Paix Anderlecht
Side dish for the meat - Bijlage voor bij het vlees

La Paix Anderlecht
Onglet

La Paix Anderlecht
Veal - Kalfsvlees

Previous Michelin Star article: Enjoying an excellent lunch in the Sea Grill restaurant, Brussels

Previous Brussels article: The cathedral of St. Michiels and St. Goedele in Brussels

Return to main page

15 comments:

  1. Wat een aparte gerechtjes. Heel kunstig opgemaakt.
    Groetjes, Mirthe

    ReplyDelete
  2. Toch een blogje beginnen, het beste van..., het mooiste van... ?!
    En wij dan maar likkebaarden, Filip...
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  3. behalve die onglet heb ik lekker meegesmuld, nuja geprobeerd toch :-)

    ReplyDelete
  4. Ooh, impressive presentation. Mouthwatering. :-)

    ReplyDelete
  5. I appreciate the privilege of visiting your world!

    Sending YOU Aloha
    from Honolulu,
    Comfort Spiral
    ~ > < } } ( ° >

    ReplyDelete
  6. Wow, now this is one impressive display of food!

    ReplyDelete
  7. Very artistic and adventurous! Nice variety of dishes.

    ReplyDelete
  8. ik zou daar best willen aanschuiven....

    knappe foto's

    prettige dag gewenst

    ReplyDelete
  9. The dishes are like paintings.

    ReplyDelete
  10. Your plates of food always look like art! (I love beets!)

    ReplyDelete
  11. Each of these is a work of art! The first especially somehow fascinates me with its color. Isn't it fun to have these surprise courses? Lovely and looks like a fascinating place to dine in style

    ReplyDelete
  12. Mjammie, dat ziet er smakelijk uit! Bovendien wist je het knap te fotograferen ook!

    ReplyDelete
  13. Het zijn stuk voor stuk schilderijtjes!

    ReplyDelete
  14. heel apart opgediend deze bijzondere gerechten. Groetjes, Dietmut

    ReplyDelete
  15. Restaurant in Aruba serves delicious and quality food which can be dine inside or outside the restaurants. They arranged the sitting so wonderful you will definitely going to enjoy it.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.