In the new Michelin Guide 2014, “41º Experience” received its first Michelin Star. We are convinced that this restaurant will be awarded three Michelin stars in the future. The restaurant is run by the Adria brothers, Ferran Adria was also the Chef of El Bulli, the number one ranked restaurant in the world for several years in “The World’s 50 Best Restaurants” by S. Pellegrino.
What is special about “41º Experience”? It is the total concept of a gourmet tasting menu with fingerfood. This restaurant steps away from the conventional Michelin cuisine and offers its customers a tasting experience with 41 different preparations. The food presentation is unbelievable and they work around seasonal themes.
Different world kitchens provide guests a wide variety of ingredients and take you on a journey to discover the excellent food heaven of other countries. During our visit we were offered specialities of Scandinavia, Mexico, Peru, Japan, Vietnam, Thailand and offcourse the Mediterranean kitchen, the home region of Barcelona.
The menu is paired with cocktails and wine. It is the first time we visit a restaurant that serves cocktails with its food creations and before trying it we were a bit reluctant of this concept. It was however a great success and we can only congratulate “41º Experience” for its creativity and excellence. Also the service was outstanding; the waiters were friendly and explained all dishes in detail. We can’t wait to visit one of the other restaurants of these brothers and most likely this will be Pakta in Barcelona.
In de nieuwe Michelin Gids van 2014 kreeg “41º Experience” zijn eerste Michelin Ster. We zijn er echter van overtuigd dat dit restaurant in de toekomst drie sterren in de wacht zal slepen. Het restaurant wordt uitgebaat door de gebroeders Adria. Ferran Adria was de Chef van El Bulli, het hoogst gerangschikte restaurant ter wereld in “The World’s 50 Best Restaurants” van S. Pellegrino.
Wat is er bijzonder aan “41º Experience”? Het is een totaal concept dat zich richt op verschillende smaken en kleine hapjes. Dit restaurant kiest wel een unieke richting, weg van de conventionele Michelin keuken, waarbij klanten 41 verschillende bereidingen uitproberen. De presentatie van het eten is ongelooflijk en men werkt met seizoens- gebonden thema’s.
Verschillende wereldkeukens komen aan bod en bieden gasten een grote verscheidenheid aan ingrediënten, op uw ontdekkingstocht maak je kennis met het gastronomische walhalla uit vele landen. Men biedt u specialiteiten aan uit Scandinavië, Mexico, Peru, Japan, Vietnam, Thailand en natuurlijk ook de Mediterraanse keuken, de thuis regio van Barcelona.
Het menu wordt geserveerd met een combinatie van wijn en cocktails. Het was voor ons de eerste keer dat we een top restaurantbelevenis hadden in combinatie met cocktails en we stonden hier een beetje terughoudend over. Het was echter een top ervaring waarvoor we “41º Experience” enkel kunnen feliciteren voor zijn creativiteit en uitmuntendheid. Ook de dienstverlening was fantastisch, de obers waren vriendelijk en gaven voldoende informatie bij de gerechten. We kijken al uit naar het volgende restaurant bezoek bij de heren Adria en hoogstwaarschijnlijk zal dat Pakta worden in Barcelona.
Previous Barcelona article:
Museum Del Reial Cercle Artistic, Barcelona
Previous Michelin Restaurant article:
Excellent lunch and wine in restaurant Arenberg, Heverlee
Return to main page
Kasteel Ravestein – 1
3 hours ago
cool ice block
ReplyDeletedat ziet er wel heel perfect uit,daar is buitengewoon goede aandacht aan besteed.
ReplyDeleteI am taken by these lovely presentations. I'm not much for cocktails though - I'll stick to wine.
ReplyDeleteAlways lovely to try something different. All looks good.
ReplyDeleteZiet er allemaal prima uit.Goede presentatie!
ReplyDeleteheel apart hebben ze alles gepresenteerd. Lieve groeten, Dietmut
ReplyDelete