Sunday, 2 June 2013

Chinese and Western fusion in Restaurant HanTing, The Hague

We heard so much about this upcoming restaurant in The Hague that we had to try it. It received a Michelin Star and is highly praised in the GaultMillau, SpecialBite, Lekker and Iens. Chef Han is a real artist in the dish presentation, combining ingredients and bringing taste into your plate. During our first visit we were together with a colleague who has serious allergies. All dishes of the menu were prepared a la minute and adjusted taking into account her allergies. An excellent job and really praiseworthy. We were very pleased with the food and the wine was acceptable. It was top and we had to come back with some of our culinary friends.

However, our second visit was a disappointment. The scallops were very good so still our compliments for the starter. The tuna meat was of very poorer quality so it weakened the second course. For our main course, we selected the Wagyu Beef. We were expecting the pure meat of this top meat breed from Japan. Unfortunately the Chef completely had cutt it in very thin slices and covering it with a very spicy sauce. We could not even taste the meat anymore. We discussed this preparation with Chef Han and have to accept we know very little of the Chinese cuisine. What in our culture seems out of balance is not always so for others. We need to conclude that these more traditional dishes are a bridge to far for us. You need to form your own opinion.

We hadden reeds zoveel gehoord over de rijzende ster van restaurant HanTing dat we het wilden uitproberen. Het restaurant kreeg een eerste Michelin Ster en staat hoog aangeschreven in de GaultMillau, SpecialBite, Lekker en Iens. Chef Han is een echt artiest in bordpresentatie, het combineren van ingrediënten en smaak in het eten brengen. Tijdens ons eerste bezoek waren we samen met een collega die erge allergieën heeft. Alle gerechten werden a la minute klaargemaakt rekening houdende met de allergie beperkingen. Een uitstekende prestatie en echt lovenswaardig. We waren heel tevreden met het eten en de wijnselectie was aanvaardbaar. We vonden het top en reserveerden om terug te komen met culinaire vrienden. 

Ons tweede bezoek was echter een teleurstelling. Het voorgerecht van St. Jacobsnoten was nog steeds zeer goed waarvoor onze complimenten. De tonijn was van lagere kwaliteit en maakte het tussengerecht minder. Als hoofdgerecht kozen we voor het duurste op de kaart, het Wagyu rundvlees. We verwachtten het pure Japanse kwaliteitsvlees wat algemeen gekend staat als het beste rund ras ter wereld. Spijtig genoeg had de chef het in dunne schijfjes gesneden en overgoten met een pikante saus. Wij konden het vlees niet meer proeven. We besproken het gerecht met Chef Han en aanvaarden dat wij heel weinig weten over de Chinese keuken. Wat in onze cultuur niet in balans lijkt kan voor Aziaten totaal anders zijn. We moeten besluiten dat de meer traditionele gerechten voor ons een brug te ver zijn. We raden je aan je eigen mening te vormen.
 
Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Restaurant Hanting Den Haag

Previous The Hague article: The Ice Palace or city hall of The Hague

Previous Michelin Restaurant article: Restaurant Bruneau in Brussels, star quality and stability

Return to main page

18 comments:

  1. Oh that was disappointing Filip, maybe the chef was having a bad day, although it sounds more like the meat was perhaps not the best quality. I think you should give it one more try you never know that might have been a 'one of' :)

    ReplyDelete
  2. Well at least it was a lovely presentation. Definitely think that you should have gotten a much better response though when you expressed your concerns. Too bad to have such a disappointment in a place that looked so promising.

    ReplyDelete
  3. You take us wonderful places :-)


    Aloha

    ReplyDelete
  4. 't Ziet er nochtans mooi uit, Filip...
    Wel dikke pech...
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  5. This is too bad, do you think it was the same Chef both times? I love your shot of the pretty white lanterns.

    ReplyDelete
  6. Het eten ziet er op de foto's nog niet eens slecht uit. Zo'n ervaring is nooit leuk. Maar de reactie van het personeel is natuurlijk niet te geloven. Wát slecht!!

    Groeten uit Sneek!

    DzjieDzjee

    ReplyDelete
  7. Great note. I wondered :)
      Yours.

    + Please visit our blogs. :)

    "Everyone needs to dissolve the mean time, not only in words."

    ReplyDelete
  8. a warm and inviting atmosphere!! the food was looks beautiful....perhaps they spent too much time on presentation and not enough time on quality. such a dissapointment!!

    ReplyDelete
  9. No next time doubly for sure with that reaction!

    ReplyDelete
  10. That's excellent for your friends needs the first visit. Maybe 3rd visit better Must have been a different chef, they can make a meal or break a meal!
    Love your photos, especially the lanterns.

    ReplyDelete
  11. An interesting take of chinese fusion:D

    ReplyDelete
  12. A wonderful interior and delicious food. Amazing !
    Best regards, Synnöve

    ReplyDelete
  13. jammer dat de smaakpapillen er niks aan vonden, voor het oog lijkt het nochtans de moeite
    vreemde reactie van het personeel, precies of het hen niet kan schelen wat je er van vind

    ReplyDelete
  14. jammer en dus niet voor herhaling vatbaar


    groeten

    ReplyDelete
  15. hmmmm, I could give some tips how to lighten up pics when there is not a lot light available...ask me about this pls:-))so whats your next tyr-out on the list:NIVEN?:-))

    ReplyDelete
  16. wat een treurige ervaring tijdens jullie tweede bezoek. Ze hadden jullie best voor een derde keer - maar dan gratis - kunnen uitnodigen. Groetjes Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.