Friday, 7 June 2013

Restaurant Va Doux Vent, a new star restaurant experience in Brussels

We regularly go to Brussels and try out new restaurants. This time our choice went to restaurant Va Doux Vent in Ukkel. A temporary kitchen with style and creativity. The two chefs have gained their experience in the Sea Grill under the supervision of Chef Yves Mattagne and also worked in Comme Chez Soi. Va Doux Vent has one Michelin Star.

We were a bit worried about the rustique interior but this was very classy. We received warm amuses, something which we also find back in the Sea Grill. We started with a rabbit Carpaccio, a first time for us. After this our party had the white asparagus, except for me who received a piece of fish on request. The meat dish was milk lamb and the dessert a combination of white chocolate with marinated strawberries.

The taste, quality of ingredients, wine, presentation and overall experience is very good and we will certainly go back in a new season.

We gaan regelmatig naar Brussel en proberen nieuwe restaurants uit. Deze keer ging de keuze uit naar restaurant Va Doux Vent in Ukkel. Een hedendaagse keuken met stijl en creativiteit. De twee chefs hebben hun ervaring opgelopen bij de Sea Grill onder leiding van Chef Yves Mattagne en hebben ook gewerkt bij Comme Chez Soi. Va Doux Vent heeft 1 Michelin Ster. 

We waren een beetje bezorgd over het interieur maar dit was toch heel stijlvol en rustgevend. We kregen warme hapjes wat ook de stijl is van de Sea Grill. We begonnen met een voorgerecht van konijn carpaccio, een nieuwe bereiding voor ons. Daarna kreeg onze tafel witte asperges en ik op verzoek een stukje vis. Het vleesgerecht was melklam en het dessert een combinatie van witte chocolade met gemarineerde aardbeien. 

De smaak, kwaliteit van ingrediënten, wijn, de presentatie en de gehele restaurantervaring was zeer goed en we gaan zeker terug in een nieuw seizoen.. 
 
Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Va Doux Vent Brussel

Previous Brussels article: Swissport strike at Brussels Airport causes problems for our cruise

Previous Michelin Star article: Chinese and Western fusion in Restaurant HanTing, The Hague

Return to main page

9 comments:

  1. Thank you for very good idea for lunch :) I work not far from this place, good weekend :)

    ReplyDelete
  2. WOW!
    Photo beautifully. Food very appetizing.
    Have a nice weekend.
    Lucia

    ReplyDelete
  3. Lots of foam and artistic plating!

    ReplyDelete
  4. Froth must be "in!" Everything looks yummy.

    ReplyDelete
  5. beautiful colours & composition...lovely!

    ReplyDelete
  6. t ziet er heel mooi gepresenteerd uit ook!

    ReplyDelete
  7. je maakt het ons weer lekker Filip. Groetjes Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.