Wednesday 18 December 2013

Excellent lunch and wine in restaurant Arenberg, Heverlee

We started our lunch with some small bites paired with the Belgian Meerdael Chardonnay Rosé. This is one of the best method Champagnoise wines of the region. Each time when we visit this restaurant we are surprised and happy with the quality of food and wines.

As a first starter, we had lobster with citrus fruits. The Spanish wine served with this dish had a super aroma, it was Toro Albala, Joven Electrico from Andalucia.

The second starter blew us away, thin sliced lukewarm cod with pesto, shells, tomato and fennel. After this we were served a risotto with scallops. Since it is the game season, we got venison fillet as main course. We finished the lunch with cheeses and sweets.

We begonnen onze lunch met enkele hapjes samen met een glas Belgische Meerdael Chardonnay Rosé. Dit is een van de beste methode Champagnoise wijnen van de regio. Iedere keer als we dit restaurant bezoeken zijn we verrast en blij met de kwaliteit van het eten en de wijn.

Als eerste voorgerecht kregen we kreeft met citrusvruchten. De Spaanse wijn bij dit gerecht had een super aroma, het was een Toro Albala, Joven Electrico van Andalucia. 

Het tweede voorgerecht blies ons omver, dun gesneden lauwwarme kabeljauw met pesto, schelpjes, tomaatjes en venkel. Hierna kregen we een risotto met St. Jacobsnoten. Daar het jachtseizoen is, was het voorgerecht hertenfilet. We eindigden de lunch met kaas en zoetjes. 
 
Restaurant Arenberg Heverlee amuse
Amuse

Restaurant Arenberg Heverlee lobster
Lobster - Kreeft

Restaurant Arenberg Heverlee cod
Cod - Kabeljauw

Restaurant Arenberg Heverlee scalops
Scallops - St. Jacobsnoten

Restaurant Arenberg Heverlee hertefilet
Venison fillet - hertefilet

Restaurant Arenberg Heverlee cheese
Cheese - Kaas

Restaurant Arenberg Heverlee kaas
Cheese - kaas

Restaurant Arenberg Heverlee

Restaurant Arenberg Heverlee zoetjes
Sweets - Zoetjes

Previous Michelin Restaurant article: Food art and top quality in Restaurant Sint Nicolas, Ieper

Previous Heverlee article: Summer menu at Restaurant Arenberg

Return to main page

11 comments:

  1. It is all so beautiful, and i see that the scallops even have foam!! But nothing is as beautiful as Kristel today!

    ReplyDelete
  2. How fun! It's hard to view as I am so hungry right now! Great presentations!

    ReplyDelete
  3. It's lunch time down here and seeing the meal you had is most appetizing. Lovely photo of your Kristel.

    ReplyDelete
  4. Lovely presentation and the serving sizes don't look too petite either.

    ReplyDelete
  5. Looks delicious but where are the scallops orange tongues?

    ReplyDelete
  6. It all looks amazing - but how can you bear to mess up those beautiful arrangements by eating them?!?!

    ReplyDelete
  7. na het lezen en bekijken van zoveel moois, maak ik er onmiddellijk een afspraak !!

    ReplyDelete
  8. Beautiful presentation on all of these dishes and bet they were wonderful!

    ReplyDelete
  9. ik kan er haast niet naar kijken, zo lekker !!!!!!!!!!!!!!!! Lieve groet jullie levensgenieter, Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.