Monday, 9 November 2015

Excellent cuisine at Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem

This One Michelin Star restaurant is located in Sint-Martens-Bodegem, a village near Brussels. When entering the old farmhouse we were already impressed with the wine collection artistically displayed behind a glass wall. We are sure this superb wine storage is climatized to perfection. The young Chef Thomas Locus learned his trade from some of the big names in the business Martin Berasatagui, Jean-Pierre Bruneau and the famous Dutch celebrity chef Sergio Herman (Oudsluis and The Jane).

Chef Thomas presents some amuses on pieces of wood in the shape of a mini trunk. We had amuses of herring, beef tartare, mussels, tomatoes and a pâté bonbon. We were served Sockeye salmon with avocado, redfish with vegetables, deer with King Crab, Wagyu beef and several delicious desserts. Wine pairing was of a good level, harmonized with each dish and building up the intensity course by course. Well done.

We highly recommend Bistro Margaux, it has an excellent cuisine at fair prices. You feel the modern touch of the Chef and he never stops to surprise his customers during the full length of their culinary adventure. Belgium continuous to astonish us with their excellent restaurants.

Dit één sterren Michelin restaurant is gelegen in Sint-Martens-Bodegem, een dorp in de omgeving van Brussel. Toen we de oude hoeve binnenkwamen, waren we onmiddellijk onder de indruk van de wijnpresentatie achter een grote glazen wand. We zijn er zeker van dat deze opslagplaats niet alleen mooi maar ook tot in de perfectie geklimatiseerd is. De jonge Chef Thomas Locus leerde zijn vak van enkele grootmeesters uit de keuken zoals Martin Berasatagui, Jean-Pierre Bruneau en de beroemde Nederlandse televisiester en wereldtop kok Sergio Herman (Oudsluis en The Jane).

Chef Thomas presenteert enkele van zijn amuses op een stukje hout in de vorm van een mini boomstam. We kregen amuses van haring, rundstartaar, mosseltjes, tomaat en een paté bonbon. Op het degustatiemenu stond Sockeye zalm met avocado, roodbaars met groentjes, hert met koningskrab, Wagyu entrecote en enkele heerlijke dessertjes. De wijnparing was van goede kwaliteit, in harmonie met elk gerecht en opbouwend. Heel goed gedaan. 

We kunnen Bistro Margaux ten stelligste aanbevelen, een uitstekende keuken met eerlijke prijzen. Je voelt de moderne toets van de Chef en men blijft de klanten tijdens het volledige culinaire avontuur verrassen. België verbaast ons voortdurend met zijn uitstekende restaurants.
 
Bistro Margaux

Bistro Margaux

Krsitel Pardon

Bistro Margaux amuse

Bistro Margaux amuse

Bistro Margaux amuse

Bistro Margaux amuse

Bistro Margaux zalm

Bistro Margaux roodbaars

Bistro Margaux hert koningscrab

Bistro Margaux wagyu

Bistro Margaux dessert

Bistro Margaux chocolate

Bistro Margaux cake sweets

Previous Brussel article: Easter at the Belgian Chocolate House

Previous Michelin Star Restaurant article: Celebrating two birthdays at Restaurant Arenberg, Heverlee

Return to main page

12 comments:

  1. Die gerechten zien er allemaal prachtig en heerlijk uit hoor.

    ReplyDelete
  2. Looks good.
    Lovely photo of Kristel..

    ReplyDelete
  3. dit ziet er picobello uit

    prettige dag

    ReplyDelete
  4. Fijn dat jullie nog altijd zo enorm kunnen genieten. Lieve groeten Dietmut

    ReplyDelete
  5. het is geesf om daar te zijn,het ziet er echt fantastisch uit.

    ReplyDelete
  6. Oh it all looks delicious. I wouldn't know what to choose.

    ReplyDelete
  7. Het verbaast me helemaal niet dat jullie hier enorm genoten hebben. wij aten er ook reeds meerdere malen, hoe kan het ook anders als je een sterrenrestaurant midden in je eigen dorp hebt!
    Groetjes, Hilde

    ReplyDelete
  8. Very beautiful and delicate cuisine!

    ReplyDelete
  9. het ziet er meer dan fantastisch uit :-)

    ReplyDelete
  10. beetje kil interieur maar zo te zien kleine en fijne hapjes

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.