Sunday, 24 July 2016

Stepping across the Equator line in Quito

The Equator line is at a latitude of zero degrees which a marked by the tower monument in Quito and the yellow line on the ground. We took the opportunity to have our picture taking with Kristel in the Southern Hemisphere and me in the Northern. Funny. A visit to the museum in the tower is possible and you get nice views of the surrounding mountains.

In general the seasons do not change on the Equator line, it is always warm tropical weather. That’s what we thought but we didn’t take into account that Quito is on an altitude of about 3.000 meters. This causes a drop in temperature. So we are wearing a jacket in a so called tropical latitude destination. Be well prepared.

We already passed the Equator line twice by ship, once in the Galapagos and once on a cruise from Chili to Peru. This is celebrated on board. It was our first encounter on land and probably our last.

De evenaar ligt op een hoogte van nul graden en wordt hier in Quito aangeduid door het toren monument en de gele lijn op de grond. We trokken een foto van ons beiden met Kristel in het Zuidelijk halfrond en ik in het Noordelijke. Grappig. Een bezoek aan de museumtoren is mogelijk en biedt leuke zichten over de omringende bergen.

In het algemeen veranderen de seizoenen op de evenaar niet, het is er altijd tropisch warm. Dat is wat we dachten, maar we hadden geen rekening gehouden met de hoogte van Quito, die ongeveer 3.000 meter is. Dit veroorzaakt een grote daling in temperatuur en daarom dragen we ook een jas op deze zogenaamde tropische evenaar lijn. 

We hadden reeds twee maal de evenaar overgestoken per boot. Eens op de Galapagos eilanden en ook eens op een cruise van Chili naar Peru. Dan wordt er feest gevierd aan boord. Dit was ons eerste treffen met de evenaar op land, en waarschijnlijk ons laatste. 
 
Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito world

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito

Equator line Quito beer

Previous Quito article: Restaurant Zazu, top quality in Quito

Previous Museum article: Museumsquartier park and buildings, Vienna

Return to main page

5 comments:

 1. Prachtig om te zien, vooral de vergezichten zijn indrukwekkend. Op grote hoogte, is een jas geen overbodige luxe lijkt mij.

  ReplyDelete
 2. Very cute pictures of you both in the hemispheres! So have you ever been to Galapagos?

  ReplyDelete
 3. two legs in different zones - great

  ReplyDelete
 4. Heel mooie vergezichten. Leuk jullie beiden op een ander halfrond. Waarom jullie laatste of jullie laatste op land?

  ReplyDelete