We don’t write that many articles about Brasseries because it is hard to find good places that are not a restaurant. Here in Nivelles it is the same, the kitchen is certainly good enough to be called a restaurant. It is also mentioned on their business card, brasserie and restaurant. On the menu you find traditional dishes like mussels, Carpaccio, steak, pastas…. They have also a black board with their specials, the suggestions of the day. I must say, we were quite surprised of the dishes on this list: scallops, filet mignon, sea bass, veal sweetbreads, and many other very good ingredients. We tried the Carpaccio from Duck with goose liver, the beef Carpaccio, the mussels, the rabbit and as specialty the jambonneau which is a very soft warm ham. The interior is basic and the staff is friendly. This is an excellent place to have a beer and something to eat.
We schrijven niet zoveel artikelen over Brasseries omdat het moeilijk is een zaak van hoge kwaliteit te vinden dat geen restaurant is. Hier in Nijvel word je geconfronteerd met een soortgelijke situatie, de keuken is zeker goed genoeg om de naam restaurant te dragen. Zowel brasserie als restaurant staan dan ook vermeld op hun zakenkaartje. Op het menu vind je klassieke gerechten zoals: mosselen, steak, Carpaccio, pasta.... Ze hebben ook een krijtbord waarop de suggesties van de Chef staan genoteerd. We waren verbaast van sommige aanbevelingen: sint-jacobsnoten, ossenhaas, zeebaars, kalfszwezerik, en andere zeer goede producten. Zelf probeerden we de Carpaccio van eend met ganzenlever, de klassieke rundscarpaccio, de mosselen, het konijn en als specialiteit de Jambonneau, een warm zacht gegaard hammetje. Het interieur is zeer simpel en het personeel is vriendelijk. Dit is een uitstekende plaats om van een biertje en gerechtje te genieten.
Previous restaurant article: Restaurant Aen de Kerck van Melveren, Sint-Truiden
Return to main page
Gaura lindheimeri
1 hour ago
yummyyyy, mosselen!:-)))
ReplyDelete