Thursday, 4 August 2011

Inviting friends for home cooking dinner with very good ingredients and wine

The advantage of visiting good restaurants is that you collect ideas for when you invite guests. Our latest dinner evening at home, we started with Moët & Chandon Champagne and some aperitif bites containing: a tapenade of sun dried tomatoes, a crab salad and Iberico Ham filled with cold Foie Gras. Our starter was a Cous Cous cake with freshly cooked lobster and lobster tail, which was matched with Pascal Bouchard Chardonnay. The main course provided a trio of rabbit ragout, filet in potato crème sauce and filet in a brown beer sauce. The brown beer we used was the Trappist of West-Vleteren which was awarded the price of best beer of the world in 2005. As wine selection for the main course we had something really special, a Tertre Roteboeuf Saint Emilion Grand Cru of 1992. Such a bottle we only open for exceptional events. We finished our dinner with a trio of desserts: the chocolate mousse, a tiramisu and a fruit salad withpassion fruit and Mango. You can not imagine how lucky I am that Kristel is a super cook.

Het voordeel van goede restaurants te bezoeken is dat je ideeën verzamelt voor wanneer je gasten uitnodigt. Op ons laatste diner thuis, zijn we aangevangen met Moët & Chandon Champagne en enkele aperitiefhapjes bestaande uit: een tapenade van zongedroogde tomaatjes, een krabsalade en Iberico ham opgevuld met koude ganzenlever. Als voorgerecht serveerden we een Cous Cous taartje met verse kreeft en kreeftenstaart, deze werd vergezeld door een Pascal Bourchard Chardonnay. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende bereidingen van konijn: een ragout, filet stukjes met aardappelcrème en filet stukjes in een bruine biersaus. Het bruine bier dat we hiervoor gebruikten was de Trappist van West-Vleteren die in 2005 de prijs won van het beste bier ter wereld. Als wijnselectie gingen we voor iets zeer speciaal: een Tertre Roteboeuf Saint Emilion Grand Cru van 1992. Zo’n fles doen we enkel open bij uitzonderlijke gelegenheden. We hebben het dinner afgesloten met een trio van desserts: een chocolade mousse, een tiramisu en een fruitslaatje van passievrucht en Mango. Je kan je niet inbeelden hoe gelukkig ik ben dat Kristel een uitstekende kokkin is..

High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
High level Home cooking
Return to main page

4 comments:

  1. I'm coming over for dinner.

    ReplyDelete
  2. lovely meal, Filip!


    Aloha from Waikiki;


    Comfort Spiral
    > < } } ( ° >



    ><}}(°>

    ReplyDelete
  3. big BRAVO to Kristel-wow! sound+looks delicious:-)

    ReplyDelete
  4. I wanna come for dinner too! ^^

    ReplyDelete