Daar we voor de eerste keer in Civitavecchia waren, was het niet eenvoudig een goed restaurant te kiezen. We hebben vele plaatsen bezocht maar niets kon ons echt overtuigen. Op onze wandeling kwamen we dit restaurant tegen op Piazza Calamatta. Het heeft een leuk klinkende naam die voor niet Italiaans sprekende toeristen moeilijk te begrijpen is: “Il Boccone D’oro di Popescu Aura Gabriela”. We reserveerden maar dit was niet noodzakelijk. Tot onze verbazing ging het restaurant pas om 19:30 open. In België en Nederland zijn de restaurants vroeger open. Het eten was echt goed, we kozen de Carpaccio, een pasta met kleine kreeftjes die langoustines waren, en kalfsvlees in een romige limoen saus. Er was geen wijnkaart en je kon kiezen van de plank. Toen we vroegen of ze een Barolo hadden was het antwoord negatief, maar we kregen een fles te koop aangeboden uit de privé kelder. Voor mensen die een nachtje in Civitavecchia verblijven alvorens een cruise aan te vangen is dit een restaurant dat we kunnen aanbevelen..
Previous Civitavecchia article: Good location and nice architecture in Hotel de la ville, Civitavecchia
Return to main page
Yes, this looks like a nice restaurant and the food looks delicious. I like the arch celing with stone beams.
ReplyDeleteItalian food is so appetizingly with all these ingredients of these Mediterranean region. We hope you liked it.
ReplyDeleteC+J
An excellent blog about a restaurant! Free advertising too for them!
ReplyDeletelooks delicious:-) I like it when you also recommend more modest places...not only Michelin-stars-restaurants;
ReplyDeleteYum! It looks like a very good place. It's also a good reminder for me to check what time restaurants open for my first trip to Italy.
ReplyDelete