Wednesday, 10 April 2013

Mixed feelings of restaurant Zarza in the Bondgenotenlaan Leuven

We have been twice to restaurant Zarza in Leuven. The restaurant is located in the Bondgenotenlaan, one of the main shopping streets of Leuven. The stylish mansion gives a warm feeling to its visitors, you enter the main dining room and are impressed. After our first visit we were very pleased, a good menu at reasonable prices. The wine pairing was good.

Our second visit was disappointing, they worked with mediocre products and the portion of beef tartar was too small. If the Chef blows you away with the taste and his creativity, we don’t mind small portions, we go for the experience. But if you get a small portion which doesn’t jump out, the card house collapses fast. Maybe they deserve a third chance but they are far away from Michelin Star quality and the prices are rather high.

We zijn reeds twee maal naar restaurant Zarza geweest in Leuven. Het is gelegen in de Bongenotenlaan, één van de belangrijkste winkelstraten van Leuven. Het stijlvolle herenhuis geeft zijn bezoekers een warm gevoel, je komt de eetruimte binnen en je bent onder de indruk. Na ons eerste bezoek waren we heel tevreden, een goed menu tegen redelijke prijzen. De wijn selectie was ook goed. 

Ons tweede bezoek was teleurstellend, ze werkten met mindere ingrediënten en de portie rundstartaar was te klein. Als de Chef je kan wegblazen met smaak en creativiteit zijn kleine porties aanvaardbaar, zelfs normaal, we zijn er om te proeven en te leren. Maar als je een kleine hoeveelheid krijgt dat er niet uit springt, valt het kaartenhuisje snel in elkaar. Misschien verdienen ze een derde kans maar hun niveau ligt ver weg van een Michelin Ster en het is redelijk prijzig. 
 
Restaurant Zarza Leuven
Amuse

Restaurant Zarza Leuven
Tartare of beef - Black Angus

Restaurant Zarza Leuven
Cod - Kabeljauw

Restaurant Zarza Leuven
Seabass

Restaurant Zarza Leuven
Dessert with apple

Previous Leuven article: Scala and the Kolacny Brothers in Stadsschouwburg Leuven

Previous Restaurant article: Good quality sushi at Takara Bar in the Hilton hotel, London

Return to main page

10 comments:

  1. I like the presentation of the amuse; but what are the reddish pieces next to the cod?

    ReplyDelete
  2. Honger! ;)
    Ziet er weer lekker uit.

    ReplyDelete
  3. For sure you should go back again, and if it were me, I'd probably ask if they have various chefs. Or what could be the difference in the meals. I know it has happened here in America and at certain times the chef, and the kitchen manager made all the difference!

    ReplyDelete
  4. Voor jij zoiets schrijft, Filip...
    Spijtig voor jullie !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  5. i must say that most of these dishes are not pretty at all to me. The first one is dark and looks more like a failed centerpiece than something to eat..Too bad they are going downhill. Maybe they got a new chef or ran into hard times with money.

    ReplyDelete
  6. Very good to know! I never been here!

    ReplyDelete
  7. Rather sad when you are expecting high quality and the chef disappoints you. I like how you said the "card house collapses fast". perfect way to express that!

    ReplyDelete
  8. decently looking food though

    ReplyDelete
  9. soms valt het tegen...

    mooie fotografie Filip !

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.