Master Chef Virgilio Martinez with his Restaurant "Central" in Lima, has been awarded three years in a row the title of best restaurant of Peru. "Central" is ranked number 15 in the world of the Pelegrino Top 50. He now also owns the only Peruvian restaurant worldwide, with a Michelin Star, restaurant "Lima" in London.
Loving the Peruvian cuisine we had to try "Lima". We made reservations well in advance and went to London. Arriving at the restaurant, we thought we were in the wrong location. It didn't look fancy, colorful chairs and tables were all close to each other and it was very crowded. A type of atmosphere we do not like, we enjoy space and a calm room. Mirrors against the walls made the restaurant look bigger. I took a picture of our table via such a mirror which resulted in a special shot.
Like in Peru we started with a Pisco Sour. There was no menu during the weekend and we had to choose a la carte. We selected scallops with saffron, beef Carpaccio, the traditional cold ceviche, a warm ceviche with salmon and a tender piece of beef filet. The food was unbelievable, we can only praise it and will certainly return to this restaurant.
De meesterkok Virgilio Martinez heeft reeds drie jaar op rij met zijn restaurant "Central" in Lima, de titel behaald van beste restaurant in Peru. "Central" staat tevens op de 15de plaats ter wereld in de Pelegrino Top 50. Hij heeft nu ook het eerste Peruviaanse restaurant ter wereld met een Michelin Ster, "Lima" in Londen.
Wij die van de Peruviaanse keuken houden, moesten "Lima" wel proberen. We reserveerden lange tijd vooraf en vlogen naar Londen. Toen we aan het restaurant aankwamen dachten we op het verkeerde adres te zijn. Het zag er niet stijlvol uit, fel gekleurde stoelen en tafels, alles dicht op elkaar en luidruchtig. Een sfeer waar we absoluut niet van houden, we prefereren ruimte en rust. Spiegels tegen de muren geven de illusie de ruimte groter te maken. Ik nam een foto van onze tafel via zo'n spiegel wat resulteerde in de speciaal effect.
Net zoals in Peru begonnen we met Pisco Sour. Er was geen menu beschikbaar gedurende het weekend en we dienden a la carte te kiezen. We gingen voor carpaccio van St. Jacobsnoten met safraan, rundscarpaccio, de traditionele koude ceviche, een warme ceviche met zalm en een smaakvolle zachte filet van Zuid-Amerikaans rundsvlees. Het eten was ongelooflijk, we kunnen enkel onze grootste waardering uitspreken en gaan zeker dit restaurant nog eens bezoeken.
Previous London article:
Tower of London in Seas of Red, remembering World War I
Previous Michelin Restaurant article:
Menu Essence and Taste, Restaurant Sel Gris, Knokke
Return to main page
Possible
9 hours ago
het eten ziet er heel goed uit.
ReplyDeletehet ziet er inderdaad niet erg sjiek uit, eerder een brasserie. maar naar ik lees en zie is het eten dus super. wij gaan volgend jaar naar Peru, kunnen dan misschien gaan eten in "Central"!
ReplyDeletehartelijke groet, Hilde
Sounds as if you were pleasantly surprised in spite of the crowded atmosphere! Lovely shots of this great looking food.
ReplyDeleteI see you and your table through the mirror! The food all looks very artistic!
ReplyDeleteYou look great, and happy. What a lovely spread that it is too, I bet it's all very delicious too! Great photos, such a nice place.
ReplyDeleteOh I forgot to mention, very cool idea to shoot your table, and I do believe I see you holding your camera so carefully your guests may not have even known what your were doing!
ReplyDeletecool little restaurant, I don't think we have cuisine in resturants from Peru over here.
ReplyDeleteDat ziet er allemaal heerlijk uit hoor Filip, de foto in de spiegels gemaakt, is heel apart....leuk gedaan.
ReplyDeleteWell the food made up for the ambiance. It is beautifully presented.
ReplyDeleteje ziet, de eerste indruk kan je toch op het verkeerde been zetten. Leuk dat jullie alsnog zo heerlijk genoten hebben. Lieve groeten, Dietmut
ReplyDeleteGood to see photos of you both. Food looks delicious.
ReplyDeleteFijn dat jullie genoten hebben. Mooi gedresseerde borden.
ReplyDeletezo zie je maar t is de inhoud die telt
ReplyDelete