The amuses are just fantastic and super creations of the chef. The first starter is served in three different preparations, which is a special concept we have not seen before. We will try to describe the plates which tasted excellent and are super pieces of art. This is a top restaurant and without doubt my favourite place, above all the three stars I have visited until now. A culinary travel in the unknown which stole my heart. The wine selection with all courses was excellent.
Voor ons 100ste blog artikel over België wilden we toch over iets speciaal schrijven. Zoals alle Belgen houden we van eten en restaurants, de keuze was dus simpel. We hebben net restaurant St. Nicolas in Elverdinge bezocht, een twee sterren Michelin zaak, van de ongelooflijke Chef Franky Vanderhaeghe en gastvrouw Sandra Nys. Deze keer waren we zo onder de indruk dat we de Michelin Gids met een positieve brief hebben aangeschreven. Dit restaurant moet zeker kandidaat zijn voor een 3de ster. De Maïtre vertelde dat restaurant St. Nicolas werkt met klassieke producten met een moderne presentatie.
De amuses zijn gewoon fantastisch en super creaties van de Chef. Het eerste voorgerecht wordt geserveerd in drie verschillende bereidingen, een speciaal concept dat we nog niet eerder gezien hadden. We gaan proberen de gerechten te beschrijven die betoverend zijn van smaak en echte kunstwerken zijn. Dit top restaurant is zonder enige twijfel mijn favoriete restaurant, zelfs boven alle drie sterren restaurants die ik tot nu toe heb bezocht. Een culinaire reis in het onbekende dat mijn hart heeft gestolen. De wijn selectie bijn alle gerechten was uitstekend..
An amuse of carrot, goat cheese and salmon.Een amuse van wortelen, geitenkaas en zalm.
An amuse of sausage with red cabbage
Een amuse van worst met rode kool
Een amuse van worst met rode kool
A bon bon of pigeon and foie grasEen praline van duif en ganzenlever
An amuse with carrot and cheeseEen amuse met wortel en platte kaas
Our favourite amuse, an special interpretation of Quiche LorraineOnze beste amuse, een speciale interpretatie van Quiche Lorraine
1st starter, a roulade of tuna with shells1ste voorgerecht, een rollade van tonijn met schelpjes
2nd starter, carpaccio of langoustine, tuna and sorbet of Chardonnay2de voorgerecht, carpaccio van nieroofkreeftjes, tonijn en een sorbet van Chardonnay
3rd starter, ling filet with spinach, white butter and parmasan cheese sauce3de voorgerecht, leng filet met spinazie, blanke boter en parmesan saus
4th starter, a paella of sole, scallop, langoustine, and mussel4de voorgerecht, een paella van zeetong, st. Jacobsnoot, nieroogkreeft en mossel
Main course, pheasant with chicory and croquetteHoofdgerecht, fazant met witloof en kroket
A dessert of orangeEen dessert met appelsien
A white chocolate flan with butternutEen flan van witte chocolade en butternut
A combination of chocolate, chestnut and whiskeyEen combinatie van chocolade, kastanjes en wisky
Sweets with coffee and Madeira wineZoetjes met koffie en Madeira wijn
Previous Michelin Star Restaurant article: Restaurant Arenberg in Heverlee, 15 years of excellence
Return to main page
the plates (decoration) is simply AMAZING, real masterpieces! you were so right...and what a great idea to write about this place in your 100th blog about your home country:-)))
ReplyDeleteI have a question (already:-): is on the first plate the carrot and goat cheese mixed with bread or is it in a foam?
ReplyDeleteDas sieht alles sehr appettitlich aus....wunderbare Leckereien...da würde ich auch gern Gast sein...
ReplyDeleteLiebe Grüße, Karin
Delicious ! Wonderful impressions and you have a big talent to photograph food and meal. How long was your time in the restaurant ? :-)
ReplyDeleteKind regards, Synnöve
It all looks so delicious! I have eaten twice at a Michelin resto. They are really good and making it look so beautiful too.
ReplyDeleteSu blog es fabuloso Saludos desde
ReplyDeleteCreatividad e imaginación fotos de José Ramón
Wow, the food are so presentable and elegant!!
ReplyDeleteFood art !
ReplyDeleteThis is all amazing! Beauty, art, and delicious, too! I wonder why they do not have more stars?
ReplyDeleteThe food feeds your palate, but the artwork feeds your eyes. Every dish is an adventure.
ReplyDeleteI really salute the effort they took to make the food looks nice. I wonder if I would ever want to take a bite out of it xD
ReplyDeleteWhat an incredible meal - such amazing variety and presentation I'm not surprised it's your favourite restaurant!!
ReplyDeleteDat ziet er zeer smakelijk uit..... het water loopt mij uit de mond....prima shots Filip.
ReplyDeletemij flagcounter stond eerst in de sidebar, persoonlijk vind ik dit beter staan.
Groetjes en een mooi weekend voor julie beide.
Joop
Wow. looks really great!
ReplyDeleteWOW!!! What an amazing meal and brilliant presentation. I can see why it was your favourite.
ReplyDeleteThe food looks exquisite.
ReplyDeleteFood as art - and looking quite delicious, too! I'm satisfied just viewing the photos.
ReplyDeleteFantastic displays!
ReplyDeleteik krijg er wel zin in, lijkt mij heel lekker. Groetjes Dietmut
ReplyDeleteYour food photography deserves a throne of its own. Your fourth starter photo really made me crave for that paella. Have you been to Restaurant Hostellerie St-Nicolas? Their food is also superb. We had dinner there last Valentine's Day.
ReplyDelete