The evening started in the wine chamber with a glass of champagne. We were with three couples and the Chef of the ship, the Food & Beverage director, the maître, the director of the Gourmet restaurant, the master cellar and two Guest Relations Officers. After the drink we went into the kitchen where our nicely decorated table was waiting. We could see the cooks and waiters in action; here they serve during dinner time about 2.000 plates an hour. This is prepared by a team of 140 cooks. The main Chef prepared our starter at the table. A special privilege, we hope to enjoy again on our next cruise.
We zijn regelmatige klanten van de specialiteit restaurants aan boord van Celebrity Cruises. Op een avond, vroeg de maître ons of we interesse hadden voor een dinner in de Galley (keuken), samen met enkele officieren van het schip. Daar we houden van restaurants, eten en wijn, was het antwoord een duidelijke ja.
De avond begon met champagne in de wijn voorraadkamer. We waren met drie koppels, de Chef van de keuken, de Food & Beverage Directeur, de maître, de directeur van het gourmet restaurant, de hoofdsommelier, en twee Guest Relations officieren. Na het aperitief gingen we naar de keuken waar een mooi gedekte tafel klaarstond. Hier zagen we de keukenbrigade aan het werk, de koks en obers waren in volle actie. Tijdens het avondeten serveren ze hier ongeveer 2.000 gerechten per uur. Het eten wordt gemaakt door 140 koks. De Chef van de Galley maakte ons voorgerecht klaar aan tafel. Een privilege dat we graag nog eens hopen mee te maken op onze volgende cruise..
Turbot on wild forest mushroom, Lobster
Beurre Blanc
Tarbot op een bedje van
wilde champignons, met een kreeften botersaus
|
sorbet |
Chateaubriand with Green Pepper corn sauce
Chataubriand met groene pepersaus
|
Caribbean Coconut Lobster
Caribische cocosnoot kreeft
|
The maître marinating my
strawberries
De maître die mijn
aardbeien marineert
|
Crepes Ballon Rouge
Pannenkoeken met ijs en
gemarineerde aardbeien
|
Hazelnut & Nutella
Souffle
Hazelnoot en Nutella
Souflee
|
Previous Cruise article: Gourmet dinner in the Celebrity Constellation, Ocean Liners restaurant
Previous Restaurant article: Have you ever dined in a cave? I did, restaurant Triton, Prague
Return to main page
Wow, fabulous presentation, and what a great honor!
ReplyDeleteYou are extraordinarily lucky and privileged F & K!
ReplyDeleteHow wonderful! I did not know there is a special table in the galley where all the action is. I hope you got to be served first before all the other guests in the main dining room.
ReplyDeleteWonderful looking food and a privilege to have a ringside view of it being prepared.
ReplyDeleteLook at the food prepare by celebrity chefs! It was simply awesome and wonderful!
ReplyDeleteNow this looks like my kind of food.Every dish looks delicious,..all my favourite things.You look as though you enjoyed very congenial company.
ReplyDeleteHow wonderful, an experience of a lifetime! Were you the only ones they chose, how do they chose the people? You both must have been very special. Please tell Kristel that she looks beautiful in this picture and her dress is gorgeous!!
ReplyDeleteAwesome article, life with charming and elegance!
ReplyDeleteYummy post!
Kristel is adorable!
Léia
Wat een eer, Filip !!!
ReplyDeleteLie(f)s.
What an amazing dining adventure! Good company, and great food!
ReplyDeleteTo było z pewnością miłe i smaczne przeżycie. Pozdrawiam.
ReplyDeleteIt was certainly a pleasant and tasty experience. Yours.
Great adventure and beautiful food, I bet it was very tasty. Your wife looks lovely as usual :)
ReplyDeletethe hazelnut and nutella souffle is something not to be missed!! ;D
ReplyDeleteDa bekomme ich doch gleich Hunger!
ReplyDeleteLooks really good. It is something most of us would try sometimes if the occasion rise.
ReplyDeleteWouhaaaaaaa!! dis donc que du bonheur pour vous ce dîner! et que de monde en cuisine!! le menu avait l'air super bon!!!!! bisousssssssss
ReplyDeletese que ca a l air bon !
ReplyDeleteA really lovely presentation.
ReplyDeleteWhat a treat to east at the chef's table! Everything looks delicious. :)
ReplyDeleteNou dat ziet er heerlijk uit...
ReplyDeleteonze zoon is ook kok en werkt in een klein luxe restaurant in Friesland en ik weet hoe hard die altijd moet werken, kun je nagaan hoe het er aan toe gaat op een cruiseschip...nog harder werken dus..
de gerechten zien er smakelijk uit, ik denk dat jullie genoten hebben...
het water loop mij al in de mond..
mooie opnames..
gr. Nieske
Das war ein einzigartiges Erlebnis. Es ist sicher interessant, hinter die Kulissen in der Küche zu schauen. Und das Essen sieht so lecker aus...
ReplyDeleteLiebe Grüße, Karin
what a fantastic opportunity to sit and eat with the officers of the ship !
ReplyDeleteDat ziet er weer mooi en lekker uit. Jullie maken wat mee!
ReplyDeleteGroetjes, Mirthe
Een hele leuke ervaring moet dat zijn.
ReplyDeleteEn wat een lekker verfijnd eten!
Smakelijk!
Wow, Filip! This looks amazing and what a privilege, indeed! I know how busy restaurant kitchens can be - especially the warm food - I am stressed enough when I cook for guests and friends and sometimes I am a bit nasty with my husband and command him around like "give me this, where is this etc." These waiters and cooks look cool and very experienced and the food is awesome! Lucky you! Christa
ReplyDeletewat een luxe, wow
ReplyDelete