A gourmet fan recommended us to try restaurant La Paix for its high quality Simmental beef. He described it as one of the best filet mignons he ever had. The Chef David Martin worked in several Michelin Star restaurants and now also has one Michelin Star with his Brasserie/Restaurant La Paix in Anderlecht (Brussels). The Brasserie already exists since 1892 and they try to keep the interior in the original style. It is located just in front of the gates of the abattoir.
As starter we selected the Carpaccio of Langoustines in a Miso sauce with some marinated vegetables. The combination of ingredients and taste was a very positive surprise. As main course we took the Filet Mignon of Simmental. An excellent piece of soft meat with pure taste. On the side we had some French fries and Béarnaise sauce. A perfect classic combination. To end his meal, Filip had a Dame Blanche with house prepared ice cream and fresh chocolate sauce. An excellent restaurant in an unusual style and food presentation for a Michelin Star restaurant. We are certainly going back. The next reservation is already made.
Een fan van gastronomisch dineren heeft ons restaurant La Paix aanbevolen voor zijn hoge kwaliteit van Simmenthal rundvlees. Hij beschreef het als één van de beste Filet Purs dat hij ooit heeft geproefd. De Chef David Martin werkte in verschillende Michelin Sterren restaurants en heeft nu ook een Michelin Ster met zijn Brasserie/Restaurant La Paix in Anderlecht (Brussel). De Brasserie bestaat reeds sinds 1892 en men tracht het interieur in de oorspronkelijk stijl te behouden. De zaak is gelegen vlak voor de grote poorten van de Anderlechtse slachthuizen.
Als voorgerecht kozen we voor een Carpaccio van Langoustines in een Miso sausje met wat gemarineerde groenten. De combinatie van ingrediënten en smaak was een zeer aangename verrassing. Als hoofdgerecht namen we de Filet Pur van Simmenthal rundvlees. Een uitstekend stuk boterzacht vlees met pure smaken dat werd geserveerd met frietjes en Bearnaisesaus saus. Een prachtige klassieke combinatie. Om de maaltijd af te sluiten nam Filip nog een Dame Blanche van zelf gedraaid ijs en verse chocolade saus. Dit is een uitstekend restaurant met een aparte stijl voor een Michelin Ster. We zullen hier zeker teruggaan. Onze volgende reservatie staat reeds genoteerd..
|
Open kitchen visible from the restaurant |
|
Amuse goat cheese with green tea |
|
Carpaccio of Langoustines with Miso sauce |
|
Marinated Vegetables |
|
Filet Mignon of Simmental |
|
Dam Blanche |
|
Warm fresh chocolate sauce |
Previous Brussels article: In the “Rue des Bouchers” dinner and the Flemish song, Brussel
Previous Michelin Restaurant article:
Summer menu at Restaurant Arenberg, Heverlee
Return to main page
Meer is er niet nodig om mij te doen watertanden, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.
That's a big filet! I like the bowls - a nice compliment to the presentation. Good thing it's soon dinner time here in CO!
ReplyDeleteOh no, it's really my dinner hour right now, and this is just so delicious looking! I really like the outside as well of this restaurant and would stop here by sight right away! Your meal looks like a dream come true (remember I am totally and completely starved) at this moment! I like that it appears you arrived at the perfect time and it's not too busy inside! I would go there in a flash! Great yummy post!
ReplyDeleteI love the yellow motorcycle outside!
ReplyDeleteAloha from Honolulu
Comfort Spiral
=^..^=
> < } } ( ° >
Goat cheese with green tea! Sounds like you could be in our region. :-)
ReplyDeleteFilip en Kristel, wat moeten jullie weer heerlijk genoten hebben. Het ziet er allemaal zo smakelijk uit. Groetjes, Dietmut
ReplyDeleteSuperbes photo!! j'aime+++++ cela a l'air vraiment bon!!! bisousssssssss
ReplyDeleteIt sounds wonderful - and going past the abattoir leaves you in no doubt what you are eating;-)
ReplyDeleteIt looks delicious although not the sort of meal I would be able to eat in the summer heat.
ReplyDeleteNot my peace of cake!
ReplyDeleteThere appears to be lots of waiters so you must had good service. The goat cheese with green tea looks so unusual. Was it a soup?
ReplyDeleteIk heb het genoegen en plezier gehad er ook eens te gaan eten.. het was een hele ervaring. Het is er zo moeilijk om een reservatie vast te krijgen.. ze zijn ook niet zo vaak open 's avonds tijdens het weekend.. ! Ik veronderstel dat ook dat een goed teken is !!
ReplyDeleteThis all has such a lovely presentation, but think i especially love how the Carpaccio of Langoustines looks. Looks like an amazing restaurant!
ReplyDelete