Monday, 28 November 2011

Modern buildings of Rotterdam and the new Market Hall

Modern buildings in a trendy city. That is for sure, Rotterdam with its skyscrapers and special shaped houses is probably the most eccentric major city in The Netherlands. You find here yellow cube houses, skyscrapers around the harbour in front of a classic bridge, a metro station in the shape of an UFO, a library with tubes hanging out, offices with glass walls, and many more… Sometimes you wonder how it is possible that classic elements are combined so well with modern architecture. The next spectacular project of the city of Rotterdam is the new Market Hall which is supposed to be completed in 2014. This is the last picture of the article coming from a brochure; this building is still under construction.

Moderne gebouwen in een trendy stad. Dat is een zekerheid, Rotterdam met zijn wolkenkrabbers en speciale huizen is waarschijnlijk de meest excentrieke Nederlandse grootstad. Je vind hier gele kubushuizen, torenhoge gebouwen rond het havengebied met in de voorgrond een klassieke brug, een metro station in de vorm van een UFO, een bibliotheek waar de buizen aan de buitenkant van het gebouw hangen, kantoren met glazen muren, en veel meer.... Hoe is het mogelijk dat al deze moderne en klassieke elementen in de stad zo goed met elkaar te combineren zijn? Is dit top architecturale planning of is het ook wat geluk? Het volgende spectaculaire project van de stad is de nieuwe Markthal die men zal voltooien in 2014. Dit is de laatste foto in dit artikel, deze komt uit een brochure, de Markthal wordt nog steeds gebouwd..

Cube houses
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam Market Hall
Previous Rotterdam article: Rotterdam Art city, you can feel and sense it in the streets

Return to main page

3 comments:

 1. what a smashing great city!


  Aloha from Waikiki

  Comfort Spiral

  > < } } ( ° >

  ><}}(°>

  < ° ) } } > <

  (^_^)

  ReplyDelete
 2. Hoi Filip,
  Hé, dat zijn bekende gebouwen!! Ik kom daar ook regelmatig vanaf station Blaak om de stad in te gaan. Mooi die kubuswoningen, blijven bijzonder om te zien. Ik zie dat je ook het beeld met dat bankje hebt gefotografeerd van Tom Poes en Olivier B Bommel.
  Prima foto's (van mijn geboortestad,..haha..)!!

  Groetjes, Marco

  ReplyDelete
 3. I love the new project! thanks forthis interesting info! the other "modern" buildings are getting slowly old with the time:-)))...+gute besserung von mir!

  ReplyDelete