Wednesday, 21 November 2012

Dominique Persoone the guru of chocolate and his palace in Antwerp

The founder of the Chocolate Line in Brugge, Dominique Persoone, is already twenty years a leading chocolate maker, working together for many Michelin Star Restaurants and celebrities. He only works with top quality ingredients and is very creative. His store in Antwerp is located on the Meir, the most famous shopping street of the city. This is not just a store but a palace. The interior is fantastic and you are welcome in the atelier where the chocolatiers at work.

De oprichter van de Chololate Line in Brugge, Dominique Persoone, is reeds twintig jaar een toonaangevende chocolademaker. Hij werkt samen met vele Michelin Ster restaurants en beroemdheden. Hij gebruikt enkel top kwaliteit en is zeer creatief. Zijn winkel in Antwerpen is gelegen op de Meir, de meest beroemde winkelstraat van de stad. Dit is niet zomaar een winkel, maar een heus paleis. Het interieur is fantastisch en je bent welkom in het atelier waar de chocolatiers aan het werk zijn.. 
 
Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Dominique Persoone Antwerpen

Previous Antwerp article: Restaurant “Het Fornuis” in Antwerpen, one of our favourite places

Previous Chocolate article: Choco-Story or the Belgium chocolate museum in Brugge

Return to main page

17 comments:

  1. Brugge heeft een meer eenvoudige winkel, Filip. Je kan wel even kijken wat er achter glas gebeurt. De chocolade..., mmmmmmm...
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  2. whow daar ga ik beter niet binnen

    ReplyDelete
  3. Bijzonder mooi Filip...... het water loopt mij nu al uit de mond.

    Groetjes, Joop

    ReplyDelete
  4. De chocolade wil ik best eens proeven en ook eens rondkijken in het atelier.

    ReplyDelete
  5. Chocolate heaven in a Palace, what could be better.

    ReplyDelete
  6. ik moet dringend er eens naartoe op foto - en proefreportage

    ReplyDelete
  7. meer dan de moeite waard

    je foto's zijn bijzonder goed gelukt; niet gemakkelijk daar..

    jammer dat de linkervleugel van het gebouw slechts met een gids kan bezocht worden

    groeten

    ReplyDelete
  8. wat zou ik de puur chocolade uit deze winkel willen proeven, gevulde, melk en witte lust ik niet. Aardig dat je foto'smocht maken Filip. Groetjes Dietmut

    ReplyDelete
  9. I love the froggy with the big red lips!

    ReplyDelete
  10. Fantasy! Hawaii is the only place in the USA to grow chocolate - and we make GOOD chock!


    Warm Aloha to YOU
    from Honolulu
    Comfort Spiral

    ~ > < } } ( ° >

    > < 3 3 3 ( ' >

    ><}}(°> ~
    ~ ~ ~ <°)333><( ~ ~ ~

    ReplyDelete
  11. OoooH fantastic. I love the poodle almost too beautiful to eat but I would like to try.

    ReplyDelete
  12. Oh, daar ga ik zeker eens kijken, volgende maand ben ik in Antwerpen. Ben een tijd terug wel in het paleisje geweest, toen was er een tentoonstelling over Chanel.

    ReplyDelete
  13. wowww, so impressive and the fishes: sooo cute! I second the comment of Rosemary:chocolate heaven in palace:-)))

    ReplyDelete
  14. Oh my goodness, and richness, and tasty while also lovely delightful candy shops! Thanks so much for sharing this awesome place!

    ReplyDelete
  15. Wow, a chocolate haven or even heaven, how much did you leave with I wonder.

    ReplyDelete
  16. 'Guru of Chocolate' would be such a cool occupation to have on your passport, wouldn't it?!?!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.