Monday, 19 November 2012

Restaurant “Het Fornuis” in Antwerpen, one of our favourite places

Most of our English blog readers probably wonder, “Het Fornuis”, what is that. Well, the name of the restaurant translates into “The Stove”. A friend introduced us in this restaurant that has one Michelin Star and 18/20 in the GaultMillau guide. After two visits we can truly say that Chef Johan Segers made this one of our favourite restaurants. We are in fact astonished that this restaurant doesn’t have two stars.

Johan Segers also cooks for NjamTV. You would think that these TV personalities are less open towards their customers but this is exactly the opposite at “Het Fornuis”. Johan Segers present himself the fresh ingredients of the that day. He does it with flair and you see he enjoys his profession, his passion for cooking and top quality food immediately touches you. In his 17th century house, the wooden interior enhances the warm and relaxed feeling.

To summarise our impression of the cuisine: all ingredients are of top quality, the taste and product combinations excellent and the chef is open for suggestions when you have a special request. The sommelier presents you an impressive wine list on an Ipad.

Een vriend heeft ons uitgenodigd in “Het Fornuis” dat bekroond is met één Michelin ster en 18/20 in de GaultMillau gids. Na een tweede bezoek kunnen we overtuigd zeggen dat dit één van onze favoriete restaurants is geworden. We zijn zelfs verbaast dat het geen twee sterren heeft. 

Johan Segers die ook kookt op Njam TV is zeer open naar zijn klanten toe en komt zelf de verse ingrediënten van de dag aan tafel uitleggen. Hij doet dit met flair, houdt van zijn beroep en zijn passie voor koken en top producten raakt je onmiddellijk. Het interieur van zijn 17de eeuw pand is warm aangekleed met houten elementen en dat draagt bij tot een ontspannen sfeer. 

Om onze impressie van de gerechten samen te vatten: alle ingrediënten zijn van top kwaliteit, de smaak en de productcombinaties uitstekend, en de Chef staat open voor suggesties of verzoeken van de klant. De sommelier brengt u de wijnkaart op een Ipad..
 
Restaurant Het Fornuis

Restaurant Het Fornuis

Restaurant Het Fornuis
A stove - decoration

Restaurant Het Fornuis

Restaurant Het Fornuis
Amuse

Restaurant Het Fornuis
Amuse

Restaurant Het Fornuis
Veal with on a tuna sauce - Kalfsvlees op een tonijnsaus

Restaurant Het Fornuis
Ravioli with lobster in light curry - Ravioli met kreeft in lichte curry

Restaurant Het Fornuis
Wagyu beef filet

Restaurant Het Fornuis
Coffee and sweets

Previous Antwerp article: The National Bank of Belgium (NBB), its Office building in Antwerpen

Previous Michelin Star Restaurant article: Japanese Cuisine with a star in Restaurant Yamazato, Amsterdam

Return to main page

11 comments:

  1. I wonder no more! I always get such inspiration from your photos, and this is good for my preparations for Thanks-giving dinner again this year at my house!

    ReplyDelete
  2. Je doet mij ook hier weer watertanden, Filip !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  3. It`s very good to know this place! Thanks!

    ReplyDelete
  4. The decoration in the restaurant looks very unusual.
    J&C

    ReplyDelete
  5. het ziet echt uitnodigend uit Filip. Ik begrijp helemaal dat je lekker eten kan in "Het Fornuis". Groetjes Dietmut

    ReplyDelete
  6. Mooie impressie van "Het Fornuis"en het ziet er erg lekker uit.
    Grappig de wijnkaart op een iPad.
    In Engeland konden we kiezen van een schoolbord waar de serveerster mee aan kwam zeulen om een dessert uit te zoeken.

    Een iPad lijkt me toch handiger :-))

    ReplyDelete
  7. I like the look of the ravioli with lobster in light curry sauce – that sounds delicious! Actually I was not hungry for dinner until I read your post, now I have to go to the kitchen!

    ReplyDelete
  8. Always interesting to see what's being served up there!!

    ReplyDelete
  9. oooh dat kookfornuisje, ik heb ook nog zoiets gehad met die kookkommekes

    al dat rood vlees is niet zo aan mij besteed

    ReplyDelete
  10. dat ziet er best aardig uit

    groeten

    ReplyDelete
  11. your Restaurants is fully decorated, you have excellent collection of restaurants photo and i always get such inspiration from your photos.

    antwerpens restaurant


    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.