Johan Segers also cooks for NjamTV. You would think that these TV personalities are less open towards their customers but this is exactly the opposite at “Het Fornuis”. Johan Segers present himself the fresh ingredients of the that day. He does it with flair and you see he enjoys his profession, his passion for cooking and top quality food immediately touches you. In his 17th century house, the wooden interior enhances the warm and relaxed feeling.
To summarise our impression of the cuisine: all ingredients are of top quality, the taste and product combinations excellent and the chef is open for suggestions when you have a special request. The sommelier presents you an impressive wine list on an Ipad.
Een vriend heeft ons uitgenodigd in “Het Fornuis” dat bekroond is met één Michelin ster en 18/20 in de GaultMillau gids. Na een tweede bezoek kunnen we overtuigd zeggen dat dit één van onze favoriete restaurants is geworden. We zijn zelfs verbaast dat het geen twee sterren heeft.
Johan Segers die ook kookt op Njam TV is zeer open naar zijn klanten toe en komt zelf de verse ingrediënten van de dag aan tafel uitleggen. Hij doet dit met flair, houdt van zijn beroep en zijn passie voor koken en top producten raakt je onmiddellijk. Het interieur van zijn 17de eeuw pand is warm aangekleed met houten elementen en dat draagt bij tot een ontspannen sfeer.
A stove - decoration |
Amuse |
Amuse |
Veal with on a tuna sauce - Kalfsvlees op een tonijnsaus |
Ravioli with lobster in light curry - Ravioli met kreeft in lichte curry |
Wagyu beef filet |
Coffee and sweets |
Previous Antwerp article: The National Bank of Belgium (NBB), its Office building in Antwerpen
Previous Michelin Star Restaurant article: Japanese Cuisine with a star in Restaurant Yamazato, Amsterdam
Return to main page
I wonder no more! I always get such inspiration from your photos, and this is good for my preparations for Thanks-giving dinner again this year at my house!
ReplyDeleteJe doet mij ook hier weer watertanden, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.
It`s very good to know this place! Thanks!
ReplyDeleteThe decoration in the restaurant looks very unusual.
ReplyDeleteJ&C
het ziet echt uitnodigend uit Filip. Ik begrijp helemaal dat je lekker eten kan in "Het Fornuis". Groetjes Dietmut
ReplyDeleteMooie impressie van "Het Fornuis"en het ziet er erg lekker uit.
ReplyDeleteGrappig de wijnkaart op een iPad.
In Engeland konden we kiezen van een schoolbord waar de serveerster mee aan kwam zeulen om een dessert uit te zoeken.
Een iPad lijkt me toch handiger :-))
I like the look of the ravioli with lobster in light curry sauce – that sounds delicious! Actually I was not hungry for dinner until I read your post, now I have to go to the kitchen!
ReplyDeleteAlways interesting to see what's being served up there!!
ReplyDeleteoooh dat kookfornuisje, ik heb ook nog zoiets gehad met die kookkommekes
ReplyDeleteal dat rood vlees is niet zo aan mij besteed
dat ziet er best aardig uit
ReplyDeletegroeten
your Restaurants is fully decorated, you have excellent collection of restaurants photo and i always get such inspiration from your photos.
ReplyDeleteantwerpens restaurant