Friday, 23 November 2012

Why do we love food? Restaurant St. Nicolas, Elverdinge

We personally love food, experience taste, creativity, new ingredients, to learn while eating, and to experience the art of wine pairing. All restaurants do this on their own level and we are convinced that each Chef tries to make the best possible meal for his customers. Here in Elverdinge, at Hostelerie St. Nicolas, they achieve the highest standards. The Michelin Guide rates this restaurant at two stars and only three other restaurants have a higher rating in Belgium. Restaurant St. Nicolas is truly one of the best restaurants of Belgium.

For us this article is very special, we love food and wine and like to write about it on our blog. This blog article is our 1.000nd contribution to Blogger and we published about 10.000 pictures in the last three years. We had to select a subject matter which is close to our heart. Isn’t food something we all need and love?

The menu selected was called: “Culinary enjoyment in the sun”. Maybe this was for us in Belgium, the last sunshine of 2012, because we now expect the winter to make its entrance. The food and wine selection was excellent as you can see on the pictures below.

Persoonlijk houden we van eten, het uitproberen van smaken, creativiteit, nieuwe producten, leren terwijl je proeft, en ervaring opdoen met wijn combinaties. Ieder restaurant doet dit op zijn eigen niveau en we zijn er van overtuigd dat iedere Chef probeert de best mogelijke gerechten te maken voor zijn klanten. Hier in Elverdinge, bij Hostellerie St. Nicolas bereiken ze de hoogste standaarden. De Michelin Gids geeft dit restaurant dan ook twee sterren en slechts drie andere restaurants in België hebben een hogere beoordeling. Men kan dus gerust zeggen dat restaurant St. Nicolas één van de beste restaurants is van het land. 

Voor ons is dit blogartikel zeer belangrijk, we houden van eten en wijn, en schrijven er ook veel over op onze blog. Dit artikel is onze 1.000ste bijdrage op Blogger en we publiceerden ongeveer 10.000 foto’s in de laatste 3 jaren. We moesten wel over iets schrijven dat ons nauw aan het hart lag. Is eten niet iets waar iedereen van houdt en nodig heeft? 

Het gekozen menu droeg de naam “Culinair genieten in de zon”. Misschien waren dit voor ons in België de laatste zonnestralen van 2012, we verwachten dat de winter snel zijn intrede zal maken. De gerechten en de wijnen waren uitstekend zoals je kan zien op de foto’s hieronder..
 
Restaurant St. Nicolas

Amuse with water melon and salmon
Amuse met watermeloen en zalm

Restaurant St. Nicolas
Amuse

Restaurant St. Nicolas

Amuse - A modern version of eal in green
Amuse - Een moderne versie van paling in het groen

Restaurant St. Nicolas

Starter 1 – A new version of Lobster “Belle vue”
Voorgerecht 1 – Een nieuwe versie van Kreeft “Belle vue”

Restaurant St. Nicolas

Starter 2 – A combination of Lobster with leek and cheese
Voorgerecht 2 – A combinatie van Kreeft, prei en kaas

Restaurant St. Nicolas

Starter 3 – Seabass cathed with the line and its tartare
Voorgerecht 3 – Met de lijn gevangen zeebaars en zijn tartaar

Restaurant St. Nicolas

Main course – young duck with spring onion, pumkin and crispy vegetables
Hoofdgerecht – jonge eend met pijpuitjes, pompoen en knapperige groentjes

Restaurant St. Nicolas

Dessert 1 – sweets with ice cream and fresh fruit
Nagerecht 1 – zoetigheden met ijsroom en vers fruit

Restaurant St. Nicolas

Dessert 2 – sweets and coffee
Nagerecht 2 – zoetigheden met koffie

Previous Michelin Restaurant article: Restaurant “Het Fornuis” in Antwerpen, one of our favourite places

Return to main page

13 comments:

  1. oooooh jammie, dat wil ik allemaal wel proeven hoor

    ReplyDelete
  2. These plates of food are like little works of art.

    ReplyDelete
  3. Mniammmm. looks so good! :) prettige weekend!

    ReplyDelete
  4. simply amazing! great choice for your 1.000 blog article...wowwww, I want to go there now:-)))

    ReplyDelete
  5. It looks like a work of art not a dinner. Congrats on your 1000th post.

    ReplyDelete
  6. Oh, I LOVE Dessert plate #1!! It almost looks way too good to eat!! And congratulations on your 1000 post milestone! I look forward to the next 1000.

    ReplyDelete
  7. Een dikke proficiat voor de chef,
    en dank dat ik intussen zo vaak mocht meegenieten van jouw logjes !
    *G*e*l*u*k*w*e*n*s*e*n* voor jou, Filip !

    ReplyDelete
  8. Hallo, ziet er allemaal zeer lekker uit. Je hebt het prachtig in beeld gebracht Filip.
    Weekend komt eraan, enjoy.
    Bloggroeten Chrisje van Teamblue

    ReplyDelete
  9. Such divine presentation. I'd be hard-pressed to eat them and ruin an artwork! :)

    Bet they taste heavenly too!

    ReplyDelete
  10. ronde cijfers op je log...

    van harte gefeliciteerd !

    ReplyDelete
  11. Knappe foto's, de borden zijn ook kunststukjes.

    ReplyDelete
  12. het zijn allemaal plaatjes, die gerechten en die foto's Filip. Ik heb nu wel erge trek gekregen, maar ik moet he nu even met een boterham doen. Fijne dag en groetjes, Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.