For us this article is very special, we love food and wine and like to write about it on our blog. This blog article is our 1.000nd contribution to Blogger and we published about 10.000 pictures in the last three years. We had to select a subject matter which is close to our heart. Isn’t food something we all need and love?
The menu selected was called: “Culinary enjoyment in the sun”. Maybe this was for us in Belgium, the last sunshine of 2012, because we now expect the winter to make its entrance. The food and wine selection was excellent as you can see on the pictures below.
Persoonlijk houden we van eten, het uitproberen van smaken, creativiteit, nieuwe producten, leren terwijl je proeft, en ervaring opdoen met wijn combinaties. Ieder restaurant doet dit op zijn eigen niveau en we zijn er van overtuigd dat iedere Chef probeert de best mogelijke gerechten te maken voor zijn klanten. Hier in Elverdinge, bij Hostellerie St. Nicolas bereiken ze de hoogste standaarden. De Michelin Gids geeft dit restaurant dan ook twee sterren en slechts drie andere restaurants in België hebben een hogere beoordeling. Men kan dus gerust zeggen dat restaurant St. Nicolas één van de beste restaurants is van het land.
Voor ons is dit blogartikel zeer belangrijk, we houden van eten en wijn, en schrijven er ook veel over op onze blog. Dit artikel is onze 1.000ste bijdrage op Blogger en we publiceerden ongeveer 10.000 foto’s in de laatste 3 jaren. We moesten wel over iets schrijven dat ons nauw aan het hart lag. Is eten niet iets waar iedereen van houdt en nodig heeft?
Het gekozen menu droeg de naam “Culinair genieten in de zon”. Misschien waren dit voor ons in België de laatste zonnestralen van 2012, we verwachten dat de winter snel zijn intrede zal maken. De gerechten en de wijnen waren uitstekend zoals je kan zien op de foto’s hieronder..
Amuse with water melon and salmon
Amuse met watermeloen en zalm |
Amuse |
Amuse - A modern version of eal in green
Amuse
- Een moderne versie van paling in het groen |
Starter 1 – A new version of Lobster “Belle
vue”
Voorgerecht
1 – Een nieuwe versie van Kreeft “Belle vue” |
Starter 2 – A combination of Lobster with
leek and cheese
Voorgerecht
2 – A combinatie van Kreeft, prei en kaas |
Starter 3 – Seabass cathed with the line
and its tartare
Voorgerecht
3 – Met de lijn gevangen zeebaars en zijn tartaar |
Main course – young duck with spring onion,
pumkin and crispy vegetables
Hoofdgerecht
– jonge eend met pijpuitjes, pompoen en knapperige groentjes |
Dessert 1 – sweets with ice cream and fresh
fruit
Nagerecht
1 – zoetigheden met ijsroom en vers fruit |
Dessert 2 – sweets and
coffee
Nagerecht
2 – zoetigheden met koffie |
Previous Michelin Restaurant article: Restaurant “Het Fornuis” in Antwerpen, one of our favourite places
Return to main page
oooooh jammie, dat wil ik allemaal wel proeven hoor
ReplyDeleteThese plates of food are like little works of art.
ReplyDeleteMniammmm. looks so good! :) prettige weekend!
ReplyDeletesimply amazing! great choice for your 1.000 blog article...wowwww, I want to go there now:-)))
ReplyDeletecool food
ReplyDeleteIt looks like a work of art not a dinner. Congrats on your 1000th post.
ReplyDeleteOh, I LOVE Dessert plate #1!! It almost looks way too good to eat!! And congratulations on your 1000 post milestone! I look forward to the next 1000.
ReplyDeleteEen dikke proficiat voor de chef,
ReplyDeleteen dank dat ik intussen zo vaak mocht meegenieten van jouw logjes !
*G*e*l*u*k*w*e*n*s*e*n* voor jou, Filip !
Hallo, ziet er allemaal zeer lekker uit. Je hebt het prachtig in beeld gebracht Filip.
ReplyDeleteWeekend komt eraan, enjoy.
Bloggroeten Chrisje van Teamblue
Such divine presentation. I'd be hard-pressed to eat them and ruin an artwork! :)
ReplyDeleteBet they taste heavenly too!
ronde cijfers op je log...
ReplyDeletevan harte gefeliciteerd !
Knappe foto's, de borden zijn ook kunststukjes.
ReplyDeletehet zijn allemaal plaatjes, die gerechten en die foto's Filip. Ik heb nu wel erge trek gekregen, maar ik moet he nu even met een boterham doen. Fijne dag en groetjes, Dietmut
ReplyDelete