The executive chef Norbert Tillard together with Pierre Marchandier are trying to present you genuine French dishes with a young creative touch. They are proud to serve these French specialties and advertise it on their website as a “Tour de France”. On Friday and Saturday evenings the owner sings a few chansons supported by a piano player. It is exceptional, pleasant live music in a restaurant.
On October 25, the game season products have been added to the menu card. We really like game so our entrée was an easy decision. We had choice between boar, deer, partridge, pheasant and hare. Strangely enough, the four of us all decided to go for the hare served with red cabbage and pumpkin mash. As a starter we were less unanimous and went for a goose liver terrine and roaster lobster in fine herbs sabayon. Together with champagne, a good white and red wine the evening was a success. Before we walked back to the tram we completed our diner with a French digestive, a Mandarin Napoleon and a Calvados. What a night.
Chez Norbert of de Bistro de la Place is gelegen op “Plaats 27” in Den Haag. Het interieur is erg gezellig en typisch Frans. Het lijkt alsof je een oud Parijs restaurant binnenstapt. De muren zijn volledig bedekt met foto’s van Franse beroemdheden en de sfeer geeft je het gevoel niet meer in Nederland te zijn. Het bedienend personeel spreekt je aan in het Frans en de menukaart is ook in het Frans, met een Nederlandse vertaling weliswaar.
De Chefs Norbert Tillard en Peirre Marchandier proberen u de echte Franse gerechten te serveren met een jonge en creatieve toets. Met trots presenteren ze de Franse specialiteiten die ze op hun website adverteren als een “Tour de France”. Op vrijdag- en zaterdagavond zingt de eigenaar enkele chansons onder piano begeleiding. Het is toch uitzonderlijk, aangename live muziek in een restaurant.
Op 25 oktober werden er jacht producten aan de menukaart toegevoegd. Daar we werkelijk van de jacht houden was de selectie van ons hoofdgerecht relatief eenvoudig. We hadden keuze tussen everzwijn of wild varken, hert, patrijs, fazant en hazenrug. Raar maar waar, we kozen alle vier voor de hazenrug met rode kool en pompoenpuree. Als voorgerecht waren we minder eensgezind, en kozen voor de ganzenlever terrine en de geroosterde kreeft in een fijne kruiden sabayon. Samen met de Champagne, witte en rode wijn werd de avond een groot succes. Voor we naar onze tram wandelden genoten we nog van een Frans likeurtje in de vorm van Mandarin Napoleon of Calvados. Wat een avond..
Goose Liver Terrine |
Roasted Lobster with Fine Herbs |
Back of Hare with red cabbage and pumpkin mash |
Previous Den Haag article: Little V restaurant – colourful Vietnamese cuisine in Den Haag
Previous Restaurant article: Our visit to Restaurant Fouquet in Den Haag
Return to main page
Glad I have already eaten tonight, it all looks delicious.
ReplyDeleteThe food not only looks delicious, it was certainly very good. We also like french restaurants like this. In Munich we can recomment the french restaurant "Le Sud". Have a nice weekend J&C
ReplyDeletethe lobster looks great, do u go often there? have a good weekend:-))
ReplyDelete'k Zou voor minder meegaan, Filip ! Een lekkere kaart en live muziek... Mmm...
ReplyDeleteLie(f)s.
What a lovely night indeed! It looks like an interesting place to visit, and view all the old time photos of greats- and then such visions of food! The lighting and those tables in the first photo, make the place very inviting!
ReplyDeleteI'll pass on the hare but the lobster looks delicious.
ReplyDeleteI love the interior design. :)
ReplyDeletemt
Meitzeu @ Blog
Meitzeu @ Facebook
Meitzeu @ Twitter
Fine meal!
ReplyDeleteAloha from Honolulu
Comfort Spiral
~ > < } } ( ° >
> < 3 3 3 ( ' >
><}}(°> ~
All look gorgeous. Don't know about the hare though, my father used to have hare & rabbit when he was as a child when there was nothing much in the meat line. That was a very long time ago.
ReplyDeleteSuch a cozy looking bistro! and the food looks lovely!
ReplyDeleteQuite spectacular menu compositions. Several works of art :)
ReplyDelete