We regularly write restaurants reviews but almost never about home cooking. At the start of a nice home dinner, I decided to start writing a home cooking series. I am lucky that Kristel is such a good cook.
As a started we had langoustines on a bed of cucumber and apple, with a dressing of olive oil, pepper, salt, lemon and vanilla. They inspiration came from a starter prepared in the TV program “Master Chef for Kids”.
The main course was filet of Redfish in combination with fresh hand pealed Nord Sea shrimps. We added mash potatoes prepared with Karnemilk and a heart of lightly boiled egg. This is a slightly changed version of a dish from two star chef Stephane Buyens.
We are two people so we selected only one bottle of white wine. The wine pairing was the best with the fraicheur of starter. We opened an Italian Corte Ibla from Sicily, a blend of Grillo grapes and French Viognier grapes.
Regelmatig schrijven we over onze restaurant bezoeken maar bijna nooit over thuis bereide gerechten. Bij de start van een leuk etentje, besloot ik aan te vangen met een artikel reeks over thuis koken. Ik heb geluk dat Kristel zo’n goede kok is.
Als voorgerecht begonnen we met langoustines op een bedje van komkommer en appel, daarbij een dressing van olijfolie, peper, zout, limoen en vanille. De inspiratie kwam van een voorgerecht uit het TV programma “Master Chef for Kids”.
Als hoofdgerecht kozen we voor Roodbaars filet in combinatie met zelf gepelde verse grijze Noordzee garnalen. Hierbij serveerden we karnemelkstovers of een puree met karnemelk, in het centrum werd het hart van een licht gekookt eitje toegevoegd. Dit is een licht aangepaste versie van een gerecht gemaakt door 2 sterren Chef Stephane Buyens.
We zijn met twee personen dus openden we maar één fles witte wijn. De wijnselectie was het beste bij de frisheid van ons voorgerecht. We kozen voor een Italiaanse Corte Ibla uit Sicilie, een mix van Grillo en Franse Viognier druiven.
Previous Home cooking article: Inviting friends for home cooking dinner with very good ingredients and wine
Return to main page
Cure The Wounding
5 hours ago
fantastic! congrats to Kristel for the great looking dishes+happy weekend:-)))
ReplyDelete...I just had a good laugh seeing a bottle of Corte Ibla (Nero d avola) at home:-) we too love Sicilian wine...
ReplyDeletethat looks delicious. nothing beats a home-cooked meal.
ReplyDeleteCongratulations to chef Kristel.
ReplyDeleteI have never taken wine! Fascinating i hear about combination of wine and food !
ReplyDeleteWhat are langoustines? I have never heard of them before. It all looks so fancy, Kristel must be a gourmet cook. It is GREAT that you are giving her a review and credit right along with the other restaurants!
ReplyDeleteChapeau, Kristel, mmm...
ReplyDeleteLie(f)s.
Es sieht alles sehr lecker aus...eine sehr gute Köchin. Wenn man viel unterwegs ist, dann schmeckt es zu Hause besonders gut...
ReplyDeleteLiebe Grüße, Karin
The food looks really good!
ReplyDeleteEverything looks very tasty. Congratulations to chef.
ReplyDeleteYour cooking looks as exquisite as your dancing.
ReplyDeleteik wil wel eens als proefkonijn fungeren moesten jullie dat nodig hebben, maar het ziet er zo niet uit ! ?
ReplyDeleteanni