De beroemde GaultMillau gids heeft Chef Kwinten De Paepe de titel toegekend van “Jonge Topchef van Vlaanderen 2011”. Zijn restaurant Trente in de Muntstraat te Leuven heeft tevens een score van 15/20 gekregen in de gids, wat zeer hoog is. Als je in deze culinaire tempel wil eten, moet je vooraf reserveren. Trente heeft geen a la carte menu en klanten dienen het 3, 4, of 5 gangen menu te kiezen. De beperkte keuze is een nadeel maar we moeten de Chef en de sommelier complimenteren met hun fantastische gerechten en zeer goede wijn selectie.
Amuse of beetroot and cucumber
Amuse van rode biet en komkommer
Amuse van rode biet en komkommer
Starter 1: Scallops with turnip and chervil
Wine: Silvaner, Weingut Am Stein, Franken, Germany
Voorgerecht 1: Sint-Jacobsnoot met witte raap en kervel
Wine: Silvaner, Weingut Am Stein, Franken, Germany
Voorgerecht 1: Sint-Jacobsnoot met witte raap en kervel
Starter 2: Young Cod with celery and oyster sause
Wine: Confidence du Dom, des Rosiers, Bordeaux
Voorgerecht 2: Skrei met selder en oesterjus
Wine: Confidence du Dom, des Rosiers, Bordeaux
Voorgerecht 2: Skrei met selder en oesterjus
Starter 3: Chicken from de Landes, with corn and mango
Wine: Gewürztraminer, Wohlmuth, Südsteiermark, Austria
Voorgerecht 3: Kip uit de Landes met mais en mango
Wine: Gewürztraminer, Wohlmuth, Südsteiermark, Austria
Voorgerecht 3: Kip uit de Landes met mais en mango
Main course: Black Angus Rib eye with watercress and shallot
Wine: Chateau d’Argadens, Bordeaux
Hoofdgerecht: Black Angus Rib Eye met waterkers and sjalot
Wine: Chateau d’Argadens, Bordeaux
Hoofdgerecht: Black Angus Rib Eye met waterkers and sjalot
Dessert: Cheese – Kaas
Wine: East East India Sherry Emilio Lustau
Wine: East East India Sherry Emilio Lustau
Previous Leuven article: The search for more contact with water in the city: Project “Dijleterrassen”
Previous Restaurant article: Pure Italian cuisine in Munich, Restaurant Osteria Veneta
Return to main page
Mmm..., het water loopt me hier wel vaker in de mond ! Ook heel mooi opgediend, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.
Du zeigst immer so leckere Menüs, da ist es ein Genuß Gast zu sein...
ReplyDeleteLiebe Grüße, Karin
I have been having a fit with blogger today, not being able to see some people's pictures! The only ones here I am able to see are the first and the chicken with the egg yolks, how inventive! I hope it is fixed tomorrow!
ReplyDeleteHi Ginny,
DeleteGlad you mentioned your issues with pictures on Blogger, because I had the same problem earlier today. Thankfully it is working for me now. I cleared out my cache and the photos are loading fine now.
That rib eye dish looks great. Photos are beautiful and so presentable. Thank you for sharing.
ReplyDeleteDaar moet ik eens passeren, ziet er geweldig uit! Schitterend jouw log hierover.
ReplyDeleteif I have to judge by the presentation of the dishes, it was fantastic...I am really impressed how many great restaurants there are in Belgium!
ReplyDeleteaha ! ik kijk uit naar wat je over brussel zal schrijven, morgen !
ReplyDeleteen ik heb een tijdje geleden een foto van Kwinten gepost !
anni
It is absolute a great adventure dining so gourment..
ReplyDeleteAnd as I could read, the wine is changing with every dish!!
Guten Appetit!!!
Can I come to dinner with you and your pretty wife? A culinary delight!
ReplyDeleteYum, yum! So glad it's soon dinnertime here in CO, though all we're having is tuna salad. Your photos do honor to the chief and food - I'll choose the chicken and hte beets for sure. Kristal is wearing my favorite - red - and looks lovely.
ReplyDeleteThat certainly looks like an elegant meal. I’d love to go and try all these fancy dishes – but, it’s a bit too far for me, so I enjoy the meal “virtually.” Thanks.
ReplyDeleteLook delicious.
ReplyDeleteThe previous post regarding the garden, how wonderful are they!
The chef went to art school !
ReplyDeletelooks like a wonderful spread. Kristel looks gorgeous.
ReplyDeleteThe food looks divine, and I bet it tasted even better!
ReplyDelete