Monday, 1 June 2009

Japan – Ise – Eiheiji - Takayama

Na Kyoto brengen we een bezoek aan Ise. Ise is een plaats aan de Japanse kust waar veel aan parelduiken wordt gedaan. Maar de trekpleister is het allerbelangrijkste Shinto-complex van Japan. Sommige ceder bomen in dit park zijn meer dan duizend jaar oud. Volgens de Japanse gebruiken worden Shinto schrijven om de 20 jaar terug opgebouwd. In Japan zijn er ongeveer 10.000 schrijnen. Deze plaats is bijzonder belangrijk daar de keizer hier jaarlijks komt baden en de eerste rijstoogst inwijdt. Ise is ook mooi voor zijn klein dorpje met oude huisjes.

Na een verblijf in de Ryokan aan de Japanse kustlijn, rijden we naar Eiheiji. In deze stad is een meditatieschool volgens het zenregime gevestigd. De tempel is zeer groot en naast de monniken worden ook leken in de tempel aanvaard.


Takayama is een kleine voorstad van de Japanse alpen. Het is gekend om zijn ambachten, koopmanshuizen, Gassho-zukuri huizen, en het tweejaarlijks Matsuri festival. Op dit festival worden er praalwagens van het ene schrijn naar het andere verplaatst doorheen de stad. Dit festival is ter ere van de zaai en de oogst seizoenen.In Japan worden er veel noedels geserveerd, enkel met stokjes natuurlijk. Slurpen is toegelaten en semi-verplicht.


2 comments:

  1. beautiful pics...never been there!
    so lovely to travel with u two guys:)bedankt!

    ReplyDelete
  2. The first photo looks like our house when I was a child. ^^

    Hey! I love that jumping photo! It was captured wonderfully.

    ReplyDelete