The master of the kitchen is Chef Lionel Rigolet. You can see him at work behind a window wall from in the restaurant. We had a very good lunch with creative amuses, a cold starter of young rabbit and a starter of brill with oysters.
The main course of halibut and lobster was a return to the classical cooking style, something we rarely encounter on this level and find a bit passé. This is off course personal preference compared to the more modern creative kitchen. The desserts and sweets were surprising.
It was a great experience to have tried "Comme Chez Soi" and are convinced it is an excellent choice for culinary guests who hold on to a more classic style. With a generous budget to spend, the restaurant has an excellent wine card available for you.
Restaurant "Comme Chez Soi" in Brussel heeft een uitstekende reputatie. Het is reeds 85 jaar een culinaire topper en was steeds in handen van dezelfde familie. Men heeft twee Michelin Sterren en een 19/20 in de Gaultmillau gids. Het "Art Nouveau" interieur met sierglas is fenomenaal.
De meester in de keuken is Chef Lionel Rigolet. Je kan hem aan het werk zien achter een glazen muur van in het restaurant. We genoten van een zeer goede lunch met inventieve amuses, een koud voorgerecht van jong konijn en een voorgerecht van griet met oesters.
Met het hoofdgerecht van heilbot en kreeft gingen we terug in de tijd met een heel klassieke uitvoering, iets wat we bijna niet meer zien in restaurants op dit niveau, naar onze mening is dit passé. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur waarbij wij meer appreciatie hebben voor de moderne creatieve keuken. De nagerechten en zoetjes waren verrassend.
Het was een bijzondere ervaring restaurant "Comme Chez Soi" te proberen en we zijn er van overtuigd dat dit een zeer goede keuze is voor culinaire gasten die vasthouden aan de meer klassieke kookstijl. Met een groot restaurant budget kan de klant genieten van een uitmuntende wijnselectie.
Previous Brussel article: Permanent car exhibition of Autoworld in Brussels
Previous Michelin Restaurant article: Where can you find the best tapas in Barcelona? Restaurant Tickets
Return to main page
Wonderful artistic plating and exceptional stained glass that is so beautiful!!
ReplyDeleteJàààààren geleden dat ik er nog was, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.
What a stunningly beautiful building. Very welcoming. I think the food presentation is just magnificent!
ReplyDeleteThe building and the meals all splendidly presented. An amazing dining experience.
ReplyDeleteI think "no" to the cold rabbit! However, the desserts look gorgeous.
ReplyDeletecool restaurant
ReplyDeleteBeautiful and lovely food!!!
ReplyDeleteHello Filip,
ReplyDeletewhat a wonderful place for food and relax! Bruessel is on my travel plan and if I'm there, I will take a stop at this beautiful restaurant!
Have a nice week
moni
I have very fond food memories from Brussels.
ReplyDeleteKnap die glasramen en de borden zien er zeer knap gedresseerd uit.
ReplyDeleteI am most impressed with all the dishes and now find myself very hungry and it is only 8:00 am - looks like big breakfast for me today. Lovely Post.
ReplyDeleteAll looks very lovely. Good to see a photo of the two of you. Rabbit, well they were eaten here years ago often, but not so much these days.
ReplyDeleteprachtig gebouw in art nouveau stijl...
ReplyDeleteen wat op de borden ligt ziet er ook niet mis uit
prettige dag
Thanks for sharing this . It is informative for all . thanks for this wonderful post .
ReplyDeleteTurkey Travel Packages
It looks a cosy restaurant with nice food. Where do you put it all you are both so slim. Lots of dancing exercise I guess
ReplyDeleteolala dat brandglas, prachtig
ReplyDeleteen de gerechtjes zien er kunstwerkjes uit
de vis en de zoetigheden zouden iets voor mij zijn :-)
I know this restaurant! very nice
ReplyDeletelekker ouderwets mooi ! Groetjes Dietmut
ReplyDelete