When we are travelling, we try to eat in a Michelin Star restaurant. It is one of our hobbies and we are almost never disappointed with the experience. This time at the álbora restaurant we had mixed feelings.
The restaurant has a modern appearance and is spread over two floors. It was completely full but as a consequence of so many tables, the servers make many mistakes: serving the first course including wine pairing while you just started your aperitif, serving a course without wine and bringing the wine when you almost finished your course. After a few courses, we requested to have a break of ten minutes, it was ignored.
All food preparations were good but didn't impress us. The main ingredients were minimalistic and the taste combinations below the level we personally expect from a Michelin Star restaurant.
At the end of our 7 course tasting menu with wine pairing, a cava and coffee, came the check. Again not as anticipated, it was much cheaper than expected (108 euro).
Now we have mixed feelings. How do we evaluate our álbora tasting experience compared to this price? We would not go back because we expect more from a one Star Michelin restaurant and are willing to pay more for it. It seems however that many people don't share our opinion because the restaurant was completely booked.
Als we reizen, trachten we altijd eens in een Michelin Sterren restaurant te eten. Het is één van onze hobby's en we zijn bijna nooit teleurgesteld. Deze keer bij restaurant álbora bleven we met een gemengde gevoelens achter.
Het restaurant heeft een moderne uitstraling en is verdeeld over twee verdiepingen. Zo veel tafels en volgeboekt zijn heeft consequenties. De bediening maakte de ene fout na de andere: het eerste gerecht met wijnparing opdienen terwijl we nog maar net ons aperitief begonnen waren en een gerecht serveren zonder wijn en als het bijna op is de wijn inschenken. Na een paar gerechten vroegen we een pauze van tien minuten, dit werd gewoon genegeerd.
Alle gerechten waren goed maar lieten geen grote indruk na. Het was allemaal minimalistisch en de smaakcombinaties onder het niveau dat wij persoonlijk verwachten van een Michelin Sterren restaurant.
Aan het einde, na de cava, een zeven gangen degustatiemenu, wijn en koffie kwam de rekening. Terug buiten ons verwachtingspatroon, het was veel goedkoper (108 euro).
Wat moeten we hier na van denken? Hoe evalueren we álbora's restaurant ervaring in relatie met deze prijs? We zouden er toch niet terug gaan, wij verwachten meer van een Michelin Sterren restaurant en zijn ook bereid meer te betalen. Het lijkt er echter op dat vele gasten onze mening niet delen want het restaurant was volledig volzet.
Previous Madrid article:
Fantastic Post Office and City Hall of Madrid
Previous Michelin Star Restaurant article:
Excellent cuisine at Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem
Return to main page
Za'atar Cacio e Pepe
4 hours ago
De prijs mag geen invloed hebben op de kwaliteit van de bediening, die behoort gewoon optimaal te zijn.
ReplyDeletePretty food...but taste and experience are much more important to me....and like you, I don't mind paying for that!
ReplyDeleteThat does seem like a very good deal for a restaurant of that calibre.
ReplyDeleteI have seen you show photos of nicer meals.
ReplyDeletet ziet er wel heel lekker uit
ReplyDeleteen ach t zijn luxeprobleempjes hé :-)
prachtige foto's Filip
ReplyDeletesoms valt het mee en soms ook niet...
Perhaps they were just having an off night Filip, it happens! Thankfully you weren't over charged for the meal.
ReplyDeleteThat's a beautiful place !! These dishes look great !!
ReplyDeleteGreetings
Quite a pricey meal I would say. Still, I like the how the dishes were presented though some of the portions are small.
ReplyDeleteBeautiful presentations and they look delicious!
ReplyDelete