Thursday 16 June 2011

Parkheuvel, our best restaurant experience of this year in The Netherlands

Restaurant Parkheuvel is located in the Heuvellaan of Rotterdam park along the bank of the river. The restaurant has 2 Michelin stars and each time when we visit a Michelin restaurant in The Netherlands we are cautious. We compare it to the quality in France or Belgium and are most of the time disappointed. This is not the case at Parkheuvel, this restaurant is up there with the bests 2 star Michelin restaurants. The restaurant is spacious, with warm colours and has views over the river “Nieuwe Maas”. The service was excellent and the sommelier impressed us. Our choice went out to the lunch menu with wines by the glass. After the amuses, we got a starter with different preparations of “Oosterschelde” lobster. They served 2 different Riesling wines with this, an old oaked one and a young high mineral one. Our preference went out to the old Riesling. The Seabass with olive sauce was excellent and the Catala Consolation wine really enhanced the taste of the fish. The dessert of raspberries filled with white chocolate and a small milkshake on the side was very good. If there is one Michelin star restaurant in The Netherlands where we want to go back, it is Parkheuvel. An excellent experience.

Restaurant Parkheuvel is gelegen in de Heuvellaan van Rotterdam park langs de oever van de “Nieuwe Maas”. Iedere keer als we in Nederland een Michelin restaurant bezoeken zijn we wat voorzichtig, we vergelijken teveel met soortgelijke restaurants in Frankrijk of België en dat leidt meestal tot een teleurstelling. Voor Parkheuvel met zijn 2 sterren is dit zeker niet het geval, ze horen bij de absolute top. Het restaurant is ruim, ingericht met warme kleuren en met zicht op de rivier. De bediening is uitstekend en de sommelier heeft indruk op ons gemaakt. Onze keuze ging uit naar het lunch menu met aangepaste wijnen. Na de amuses, kregen we een voorgerecht met verschillende bereidingen van “Oosterschelde” kreeft. Hierbij werden 2 verschillende Riesling wijnen geserveerd: een oudere eik gelagerde Riesling en een jong hoog minerale Riesling. Onze voorkeur ging uit naar de oudere wijn. De op vel gebakken zeebaars in olijf sausje was uitmuntend en de Catala Consolation wijn paste hier zeer goed bij. Het dessert bestond uit frambozen gevuld met witte chocolade en een kleine milkshake. Dit is één van de weinige Michelin restaurants in Nederland dat we zeker terug gaan bezoeken. Een uitstekende ervaring..

Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Previous Michelin restaurant article: Creativity and excellence in Restaurant Pastorale, Reet

Return to main page

3 comments:

  1. awesome! i love the raspberry cake and the dessert plates are amazing, or was it a "cafe gourmand"?:-))

    ReplyDelete
  2. what a pleasant review!



    Aloha from Waikiki :)

    Comfort Spiral

    ><}}(°>


    ><}}(°>

    <°)}}><

    ReplyDelete
  3. Very nice review, thanks for sharing!
    Léia

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.