The first time we tried to make reservations in this restaurant it was fully booked, a good sign. Restaurant Bartholomeus has two Michelin Stars and based on our opinion of this evening one of the top establishments in this high level class. The evening started with a warm welcoming from the lady host.
Next to a la carte, they offered two tasting menus: the Bartholomeus menu and "Land & Sea". Both menus were five courses but we preferred the "Land and Sea". The menu could not be combined with a house wine selection but the sommelier did an excellent job offering us Champagne, a glass of white wine and two half bottles.
After the some amuses, we started with a Wagyu Tartar in a modern egg composition. Our second dish was lobster with light curry and fresh citrus flavor, one of the best lobster preparations we ever tasted. As final starter we had homemade pasta with white truffle and sol. The main course was hare, a wild meat touch. We end the dinner with a pair, chocolate dessert.
Bartholomeus is a top restaurant for which we have already made our next reservations.
De eerste keer dat we een tafel wilden reserveren in dit restaurant was alles volgeboekt, een goed teken. Restaurant Bartholomeus heeft twee Michelin Sterren en naar onze mening staan zij helemaal bovenaan in deze categorie. De avond begon met een hartelijk welkom van de gastvrouw.
Naast a la carte keuze bood men twee menu's aan: het Bartholomeus Menu en "Land en Zee". Beide menu's bestonden uit vijf gerechten en het "Land en Zee" menu kreeg onze voorkeur. Het kon niet worden gecombineerd met een wijnselectie per glas maar de sommelier deed een uitstekende job met Champagne, een glas witte wijn en twee halve flesjes.
Na enkele amuses, begonnen we met een moderne bereidingswijze van Wagyu tartaar in een glazuren ei. Ons tweede gerecht was kreeft in lichte curry met citrus smaak, waarschijnlijk de beste kreeftenbereiding die we ooit proefden. Als laatste voorgerecht kregen we een huisgemaakte pasta met zeetong en witte truffel. Ons hoofdgerecht was hazenrug, een stukje vlees met wild karakter. We eindigen de avond met een peer en chocolade dessert.
Bartholomeus is een top restaurant en onze volgende reservatie ligt al vast. We kijken er naar uit.
Previous Michelin Star Restaurant article:
Restaurant Lima in London, a creation of Virgilio Martinez
Previous Knokke article:
Menu Essence and Taste, Restaurant Sel Gris, Knokke
Return to main page
They're Baaaack!
17 hours ago
These are some of the most beautiful plates you have ever posted!
ReplyDeleteLooks delicious. Doesn't look much to eat In total. I think i would come away still hungry...Èach course beautifully displayed..
ReplyDeleteHeerlijk al die mini hapjes Filip.
ReplyDeleteKunnen jullie alles heerlijk proeven :-)
Lijkt me zalig!
http://everydaymoments.aminus3.com
looks good
ReplyDeleteLots of interesting dishes here.
ReplyDeletelovely plating
ReplyDeleteALOHA from Honolulu
ComfortSpiral
=^..^=
Surely a fine dining experience!
ReplyDeleteThe food looks so fabulous and awesome!!!
ReplyDeleteLook very good, mniammm :)
ReplyDeleteLekker, mooi geserveerd, en mooi gefotografeerd, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.