Tuesday, 28 January 2014

Parkheuvel, our favourite restaurant in The Netherlands

Restaurant Parkheuvel in Rotterdam with its two Michelin Stars is by far the best restaurant we have been to in The Netherlands. Before entering we went for a walk alongside the Nieuwe Maas River up to the Erasmusbrug. Almost in front of the restaurant there is a large cargo ship docking. We take a picture of the Parkheuvel outside with in the background the Euromast Tower of Rotterdam.

We had a lunch appointment with a few friends and are the first to arrive. The host invites us to the lounge bar for a drink. As soon as everyone was there the amuses were served together with house Champagne Paul Roger. We all selected the menu recommended by the Chef.

The first starter was marinated scallops with truffle together with a bottle of Meursault Coche-Dury. An excellent wine from the Bourgogne region, France. The second starter was ravioli stuffed with chicken from Bresse and langoustine.

As main course we had Dutch hare together with a red Medoc, Léoville Marquis de Lascases a top Saint Julien from the Bordeaux region France. Again an excellent wine. This is the advantage of having lunch with 6 people, you can share exclusive wines.

We end our lunch with a chocolate dessert, cheese and sweets. A friend could not resist to try the mandarin dessert to. At was a nice afternoon and we returned home by train.

Restaurant Parkheuvel in Rotterdam met twee Michelin Sterren is absoluut het beste restaurant dat we in Nederland hebben bezocht. Vooraleer binnen te gaan maakten we nog een wandeling langs de Nieuwe Maas richting Erasmusbrug. Bijna voor het restaurant ligt een vrachtschip aangemeerd. We nemen nog een laatste foto van Parkheuvel met op de achtergrond de Euromast.

Voor de lunch hadden we afgesproken met enkele vrienden en wij kwamen als eerste aan. De gastheer vergezelde ons naar de elegante lounge voor een drankje. Van zodra iedereen er was werden de amuses en de huis Champagne Paul Roger geserveerd. We besloten allen het aanbevolen menu van de Chef te nemen.

Ons eerste voorgerecht waren gemarineerde St. Jacobsnoten met truffel. We kozen hierbij een Meursault Coche-Dury, een prachtige wijn uit de Bourgogne streek in Frankrijk. Als tweede voorgerecht kregen we ravioli gevuld met Bresse kip en Langoustine.

Het hoofdgerecht was Nederlandse haas samen met een Medoc, Léoville Marquis de Lascases, een top Saint Julien uit de Bordeaux streek, Frankrijk. Terug een uitstekende wijn. Dit is het voordeel van een lunch met zes personen, je kan exclusieve wijnen delen. 

We eindigen de lunch met een chocolade dessert, kaas en wat zoetigheden. Eén persoon waagde zich ook nog aan het mandarijnen dessert. Het was een leuke namiddag en we gingen terug naar huis met de trein. 
 
Restaurant Parkheuvel Rotterdam
Parkheuvel

Cargo ship on the Nieuwe Maas

Euromast Rotterdam
Euromast

Restaurant Parkheuvel Bar

Restaurant Parkheuvel Table

Restaurant Parkheuvel amuses
Amuse

Restaurant Parkheuvel amuses
Amuse

Restaurant Parkheuvel amuses
Amuse

Parkheuvel Scallops and Truffle
Scallops and truffle

Chicken from Bresse with Langoustines
Chicken from Bresse with Langoustines

Léoville Marquis de Lascases

Parkheuvel Dutch Hare
Dutch Hare

Parkheuvel Chocolate Dessert
Chocolate Dessert

Parkheuvel Cheese with pear
Cheese with Pear

Parkheuvel Sweets
Sweets

Parkheuvel Mandarin Dessert
Mandarin Dessert

Previous Rotterdam article: Pretty in pink: the colour topic of the month

Previous Michelin Star Restaurant article: Restaurant “41º Experience” menu by Albert Adria, Barcelona

Return to main page

13 comments:

  1. Het eten ziet er zalig uit en de wijnen als ik zo lees wat jullie dronken, njam, had er ook willen van nippen. Wijselijk dat jullie met de trein naar huis gingen, denk ik. Smakelijk!

    ReplyDelete
  2. ALL of these are beautiful, and i can't even imagine what it would take to be your favorite. You do go to some amazing places.

    ReplyDelete
  3. Marvelous presentation, of what appears to be very delicious food. The white linen table top, looks so pristine, and nicely set as well. I like the shape of the restaurant too, and was a lovely day outside too! Good food, great company, beautiful surroundings, you couldn't ask for more!

    ReplyDelete
  4. It is the best thing having dinner with friends and sharing nice food and wines.

    ReplyDelete
  5. Look lovely inside.
    Years ago rabbits and hare's were plentiful here on our island. We often used to eat both.

    ReplyDelete
  6. ja de hazen en konijnen lopen er nog in overvloed en het restaurant is gewoon heel goed.

    ReplyDelete
  7. ik krijg er zowaar honger van...

    prachtig gefotografeerd !

    groeten

    ReplyDelete
  8. dat ziet er allemaal heel verfijnd en lekker uit!

    ReplyDelete
  9. Looks nice place.
    One of my favorite TV-program is Master Chief Australia. And there they they are setting food on the plate as beautifully as in your photos.
    Greetings

    ReplyDelete
  10. goed gekozen Filip, het ziet er ook allemaal heel smakelijk uit en mooi gepresenteerd. Groetjes, Dietmut

    ReplyDelete
  11. Weer eens bij-gekeken, Filip. Een lekker logje... !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  12. Hallo,
    Mooie foto's !! En wat een hoop lekker eten.
    Je maakt me hongerig, .. hmmm .. !!

    Het beste restaurant in Tel Aviv

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.