Restaurant Umo at Plaza Espagna in Barcelona is most likely the best price quality Japanese restaurant we ever visited. The restaurant has a modern look, friendly staff and a very good wine card. The food as well as the wines are at fair prices for a major city like Barcelona. This is one of our top recommendations in the city when you like the Japanese Cuisine.
We were with four guests and shared several dishes which were the most appealing to us. A salmon tartar covered with fish eggs. A beef tartar with egg in the middle, the meats looks a bit odd because it was marinated in a sauce. At first sight we were not convinced but the taste was excellent. After this we shared an excellent sushi and sashimi combination platter.
We were very impressed and ordered another bottle of wine and tried a few more dishes. First a type of ceviche, a beef Carpaccio and a piece of salmon grilled on a lava stone. This grilling process gave it so much taste, it was extraordinary. We didn't try the lava stone grilled Wagyu because it was the end of the evening. In April we are again in Barcelona and will taste it. Restaurant Umo is on our Barcelona short list.
Restaurant Umo op Plaza Espagna in Barcelona is waarschijnlijk het beste prijs kwaliteit Japans restaurant dat we ooit hebben bezocht. De restaurant heeft een moderne uitstraling, vriendelijke bediening en een heel uitgebreide wijnkaart. Zowel de gerechten als wijnen worden aangeboden aan eerlijke prijzen voor een grootstad zoals Barcelona. Dit is één van onze top aanbevelingen in de stad als je van de Japanse keuken houdt.
We waren met een groepje van vier personen en deelden de gerechten die ons het meeste aanspraken. Een zalmtartaar bedekt met viseitjes. Een rundstartaar met ei in het midden, het vlees lijkt wat raar daar het in een saus was gemarineerd. Na een eerste aanblik stelden we ons grote vragen bij dit gerecht maar de smaak was uitstekend. Hierna deelden we een grote sushi en sashimi schotel.
Sterk onder de indruk bestelden we een tweede fles wijn en gingen we nog wat proeven. Eerst een soort Ceviche, daarna een rundscarpaccio en een stukje zalm gegrild op lava steen. Dit grill proces geeft de vis en het vlees meer smaak, het was buitengewoon. We konden de Wagyu lava grill niet meer proberen daar het reeds laat op de avond was. In april zijn we terug in Barcelona en gaan we dit zeker uitproberen. Restaurant Umo staat op onze Barcelona voorkeur restaurantlijst.
Previous Barcelona article:
City views from Montjuic and Miramar
Previous Restaurant article:
Nice evening views at Haven Lobster and Seafood restaurant, Singapore
Return to main page
vluchtig
1 hour ago
Wow, what an impressive spread.
ReplyDeleteI was thinking, since it's nearly dinner time, don't open this now! wait, but of course I didn't, and now I'm even more hungry! I've been thinking about spaghetti for dinner tonight, but you are changing my thoughts now with such delicious photos!
ReplyDeleteYour shots are stellar as usual Filip! I am so sorry that I have not been by for quite awhile, but life has just been keeping me overly busy! Will try to do a little catch up. Hope that you and Kristel are having a wonderful year so far, and sure you have some amazing travel plans coming up
ReplyDeletecool Japanese restaurant
ReplyDeleteLooks delicious and I bet you are looking forward to returning on your next visit to the country.
ReplyDeleteThe food presentation is nice!!
ReplyDeleteThat's interesting! I didn't know Spanish loves Japanese food too. I am a great fan! :)
ReplyDeletewat is dit mooi.
ReplyDeleteEverything is so beautifully presented. It looks very tempting. I have had the lava stone cooked food both in a Japanese restaurant and a traditional hotel restaurant. It is a fun meal as we cooked it ourselves.
ReplyDeleteik heb jullie foto's over Barcelona eens doorlopen...
ReplyDeleteprachtige logjes heb jullie gemaakt..
en er is heel wat , dat ik gemist heb...
groeten
Mooi, apart én lekker, Filip !
ReplyDeleteLie(f)s.
mooi dat jullie samen hebben genoten en in April a.s. proeven jullie die andere schotels. Fijne avond, Dietmut
ReplyDeletet ziet er smakelijk uit
ReplyDelete