Thursday 26 December 2013

Celebrity Cruises Cooking Class in the Murano kitchen of the Equinox

Chef Denise introduced us in the kitchen of Murano, speciality gourmet restaurant of the Celebrity Equinox cruise ship. Together with a few other guests we were going to prepare a four course menu. Filip had already his cooks head on but this was only to take pictures of how Kristel was cooking.

It is incredible how hard the cooks in a cruise ship kitchen have to work, they prepare about 25.000 meals a day and even take the time for cooking classes. What did we (Kristel) prepare? A warm goat cheese, a quail salad, a filet mignon and a Grand Manier chocolate soufflé.

It was a good experience and we both learned a lot. Kristel who is an excellent chef received some tips on meat preparation and I got the confirmation that my cooking skills are non existent.

Chef Denise introduceerde ons in de keuken van Murano, het Gourmet specialiteiten restaurant van het Celebrity Equinox cruise schip. Samen met enkele andere gasten gingen we een vier gangen menu maken. Filip droeg reeds zijn koksmuts maar dit was enkel om foto’s te trekken van Kristel aan het werk.

Het is ongelooflijk hoe hard deze koks werken op een cruise schip, ze bereiden ongeveer 25.000 maaltijden per dag en nemen zelfs de tijd voor kooklessen. Wat hebben we (Kristel) klaar gemaakt? Een warme geitenkaas, een kwartel salade, een ossenhaas en een Grand Manier chocolade soufflé. 

Het was een goede ervaring en we leerden heel wat bij. Kristel die al een uitstekende kok is kreeg enkele tips voor vleesbereidingen en ik kreeg de confirmatie dat de keuken niet mijn terrein is.
 
Celebrity Equinox

Murano cooking class

Murano cooking class Filet Mignon

Murano cooking class ingredients

Murano cooking class quail

Murano cooking class grill

Murano cooking class

Murano cooking class kitchen

Murano cooking class

Murano cooking class chocolate

Murano cooking class goat cheese

Murano cooking class

Restaurant Murano

Murano warm Goat cheese

Murano quail salad

Murano Filet Mignon

Previous Cruise article: Cruising from the Atlantic Ocean into the Taag River, Lisbon

Previous Restaurant article: Silk Harvest restaurant, contemporary Asian cuisine on Celebrity Cruises

Return to main page

11 comments:

  1. Kudos to the chefs. I just got back from costa Victoria and I truly enjoyed the Italian food there.

    ReplyDelete
  2. it's always cool (well if the place is 1st class) to see where your food is cooked before it arrives

    ReplyDelete
  3. Een erg mooi kijkje in de keuken.... moet wel bijzonder zijn geweest?

    Groetjes, Joop

    ReplyDelete
  4. What a fun experience. Kristel looks like a pretty serious chef, and Filip , you do look very nice in the hat. Hope your christmas was wonderful, and glad it is over now....

    ReplyDelete
  5. That all looks very interesting and lots of fun.

    ReplyDelete
  6. Hahaha! In zo'n keuken kun je wel verdwalen! Wat lijkt me dat geweldig om te werken in een professionele keuken. Ik hoop dat jet gesmaakt heeft ;-)

    Prettig weekend! ;-)
    dzjiedzjee.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Oh een nieuwe kok en wat een knappe! Jullie hebben lekker gegeten als ik het zo zie.

    ReplyDelete
  8. Nice. You are like in "Marster Chef" -TV-program.

    ReplyDelete
  9. Lovely photos of a fun time ! You both look good in such an amazing kitchen and in chef hats!

    ReplyDelete
  10. dat moet wel bijzonder geweest zijn voor Kristel om in zo'n keuken te mogen koken
    voor mij graag een kleiner stukje vlees en veel meer groentjes :-)

    ReplyDelete
  11. wat zou ik hier graag willen aanschuiven. Fijne dag en groetjes Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.