Monday, 4 February 2013

Enjoying an excellent lunch in the Sea Grill restaurant, Brussels

It was a while ago that we visited the famous two star Michelin restaurant of Yves Mattagne in Brussels. Also the Gault Millau gives this restaurant 19 points out of 20. The Sea Grill restaurant is located in the SAS Radisson Blu hotel in de Wolvengracht. The modern restaurant is separated from the hotel lobby by a 900 year old Romanic wall. Excellent food in combination with historic monuments, what more do you want?

The lunch started with the house aperitif, a Laurent Perrier Rosé Champagne. The Chef offered us several warm amuses which is very unusual even for Star restaurants. We decided to go for the three course selection menu and both took a different starter and main course. We can only recommend this excellent culinary heaven to you when visiting Brussels. You have to call for reservations, the restaurant was completely booked.

Het was een tijdje geleden dat we nog naar het beroemde 2 sterren restaurant van Yves Mattagne in Brussel geweest zijn. Ook de Gault Millau prijst dit restaurant aan met 19 punten op 20. De Sea Grill is gevestigd in het Radisson Blu hotel aan de Wolvengracht. Het modern restaurant is gescheiden van de lobby van het hotel door een 900 jaar oude Romaanse muur. Uitstekend eten in combinatie met historische momenten, wat kan je nog meer wensen? 

De lunch begon met een glaasje van het huis aperitief, een Laurent Perrier Rosé Champagne. De Chef presenteerde enkele warme amuses wat heel uitzonderlijk is, zelfs op dit niveau. We besloten te gaan voor het drie gangen keuzemenu en namen elk een verschillend voorgerecht en hoofdschotel. We kunnen dit restaurant ten zeerste aanbevelen als je Brussel bezoekt. Je moet echter reserveren om een tafeltje te kunnen bemachtigen.. 
 
Raddison Blu Hotel Brussel

Raddison Blu Hotel Brussel

Raddison Blu Hotel Brussel

Sea Grill Restaurant Brussel

Amuse – Marinated Salmon with a mouse of celeriac and smoked salmon sauce
Amuse – Gemarineerde zalm met een zalfje van knolselder en saus van gerookte zalm

Sea Grill Restaurant Brussel

Amuse – Mackerel with fine cut vegetables and sour cream
Amuse – Makreel met fijne gesneden groentjes en zure room


Sea Grill Restaurant Brussel

Amuse – Red chips with lobster taste
Amuse – Rode chips met kreeftensmaak

Sea Grill Restaurant Brussel

Amuse – Crusty sea tongue in sauce of red beet and porto

Amuse – Krokantje van zeetong in rode biet en porto saus

Sea Grill Restaurant Brussel

Starter – Scallops with an oyster tartare, cucumber and light curry
Voorgerecht – Gebakken St. Jacobsnoten met oester tartaar, komkommer en lichte curry

Sea Grill Restaurant Brussel

Starter – Carpaccio of sweet shrimps with an oyster sauce and Brussels waffle
Voorgerecht – Carpaccio van zoete garnalen in oester saus en een Brussels wafeltje

Sea Grill Restaurant Brussel

Main course – Sole in a fish mushroom sauce

Hoofdgerecht – Zeetong in een vis en champignon saus

Sea Grill Restaurant Brussel

Main course – Smoked sea bass with ravioli of green cabbage and light mustard sauce
Hoofdgerecht – Gerookte zeebaars met ravioli van groene kool en licht mosterd saus

Sea Grill Restaurant Brussel
Cheese - Kaas

Sea Grill Restaurant Brussel
Chocolate and sweets - Chokolade en zoetjes

Previous Michelin Restaurant article: Why do we love food? Restaurant St. Nicolas, Elverdinge

Previous Brussels article: The cathedral of St. Michiels and St. Goedele in Brussels

Return to main page

15 comments:

  1. t water komt me in de mond, wat ziet dat er allemaal lekker uit

    ReplyDelete
  2. En wij maar watertanden, Filip... !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  3. I'm so happy that you and Kristel always order dessert. I can just sit here in CO and wish I had a bite! I've never heard of sea tongue.

    ReplyDelete
  4. PS I really like the photo of the koi swimming in the chilly water.

    ReplyDelete
  5. This all looks extremely fancy. I have not heard of Sea Tongue and wonder what creature it is from. they look rather round like a scallop.

    ReplyDelete
  6. Oh yes, yummy delights, but oh my what a lovely place, your first photos are just enchanting!

    ReplyDelete
  7. net schilderijtjes die borden...

    om van te watertanden...

    prettige dag

    ReplyDelete
  8. Food looks delicious. When I saw the Mackerel is reminded me immediately of the say..'Holy Mackerel', guess you have heard of it!

    ReplyDelete
  9. What a lovely looking place. Are those little balconies that you can sit in? presentation is amazing. Have a wonderful day!

    ReplyDelete
  10. Mmmmmm, beautiful and good (delicious) series!

    ReplyDelete
  11. Mooi kader om gezellig en erg lekker, denk ik, te eten!

    ReplyDelete
  12. geweldige "lekkere" serie Filip. Groetjes, Dietmut

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.