The lunch started with the house aperitif, a Laurent Perrier Rosé Champagne. The Chef offered us several warm amuses which is very unusual even for Star restaurants. We decided to go for the three course selection menu and both took a different starter and main course. We can only recommend this excellent culinary heaven to you when visiting Brussels. You have to call for reservations, the restaurant was completely booked.
Het was een tijdje geleden dat we nog naar het beroemde 2 sterren restaurant van Yves Mattagne in Brussel geweest zijn. Ook de Gault Millau prijst dit restaurant aan met 19 punten op 20. De Sea Grill is gevestigd in het Radisson Blu hotel aan de Wolvengracht. Het modern restaurant is gescheiden van de lobby van het hotel door een 900 jaar oude Romaanse muur. Uitstekend eten in combinatie met historische momenten, wat kan je nog meer wensen?
De lunch begon met een glaasje van het huis aperitief, een Laurent Perrier Rosé Champagne. De Chef presenteerde enkele warme amuses wat heel uitzonderlijk is, zelfs op dit niveau. We besloten te gaan voor het drie gangen keuzemenu en namen elk een verschillend voorgerecht en hoofdschotel. We kunnen dit restaurant ten zeerste aanbevelen als je Brussel bezoekt. Je moet echter reserveren om een tafeltje te kunnen bemachtigen..
Amuse – Marinated Salmon with a mouse of
celeriac and smoked salmon sauce
Amuse
– Gemarineerde zalm met een zalfje van knolselder en saus van gerookte zalm |
Amuse – Mackerel with fine cut vegetables
and sour cream
Amuse
– Makreel met fijne gesneden groentjes en zure room |
Amuse – Red chips with lobster taste
Amuse – Rode chips met kreeftensmaak |
Amuse – Crusty sea tongue in sauce of red
beet and porto
Amuse – Krokantje van
zeetong in rode biet en porto saus
|
Starter – Scallops with an oyster tartare,
cucumber and light curry
Voorgerecht
– Gebakken St. Jacobsnoten met oester tartaar, komkommer en lichte curry |
Starter – Carpaccio of sweet shrimps with
an oyster sauce and Brussels
waffle
Voorgerecht
– Carpaccio van zoete garnalen in oester saus en een Brussels wafeltje |
Main course – Sole in a fish mushroom
sauce
Hoofdgerecht – Zeetong in
een vis en champignon saus
|
Main course – Smoked sea bass with ravioli
of green cabbage and light mustard sauce
Hoofdgerecht
– Gerookte zeebaars met ravioli van groene kool en licht mosterd saus |
Cheese - Kaas |
Chocolate and sweets - Chokolade en zoetjes |
Previous Michelin Restaurant article: Why do we love food? Restaurant St. Nicolas, Elverdinge
Previous Brussels article: The cathedral of St. Michiels and St. Goedele in Brussels
Return to main page
t water komt me in de mond, wat ziet dat er allemaal lekker uit
ReplyDeleteEn wij maar watertanden, Filip... !
ReplyDeleteLie(f)s.
I'm very impressed!
ReplyDeleteAllemaal lekkere schilderijtjes.
ReplyDeleteI'm so happy that you and Kristel always order dessert. I can just sit here in CO and wish I had a bite! I've never heard of sea tongue.
ReplyDeletePS I really like the photo of the koi swimming in the chilly water.
ReplyDeleteThis all looks extremely fancy. I have not heard of Sea Tongue and wonder what creature it is from. they look rather round like a scallop.
ReplyDeleteOh yes, yummy delights, but oh my what a lovely place, your first photos are just enchanting!
ReplyDeletenet schilderijtjes die borden...
ReplyDeleteom van te watertanden...
prettige dag
Food looks delicious. When I saw the Mackerel is reminded me immediately of the say..'Holy Mackerel', guess you have heard of it!
ReplyDeleteWhat a lovely looking place. Are those little balconies that you can sit in? presentation is amazing. Have a wonderful day!
ReplyDeletenice place
ReplyDeleteMmmmmm, beautiful and good (delicious) series!
ReplyDeleteMooi kader om gezellig en erg lekker, denk ik, te eten!
ReplyDeletegeweldige "lekkere" serie Filip. Groetjes, Dietmut
ReplyDelete